ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

06.12.2015 Dragan Petrović, dobitnik nagrade za najbolju mušku ulogu na Festivalu omladinskih scena

Zvanično je spuštena zavesa na  sedmi Festival omladinskih scena, koji  je održan u Beloj Palanci, od 28. novembra do 5. decembra.   Mladi glumci iz Bogatića, nastupili su među sedam najboljih omladinskih trupa iz cele Srbije. Prestižna nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu na festivalu, otišla je u ruke Dragana Petrovića, za ulogu Roberta u predstavi “Boing Boing”, rediteljke Ivane Terzić.

Od tridesetak prijavljenih, selektor Ivica Klemenc, uvrstio je predstavu naših omladinaca  u konkurenciji sa vršnjacima iz Novog Sada, Niša, Šapca, Smederevske Palanke, Bečeja i Bele Palanke.

U sastavu stručnog žirija, bila su poznata imena srpskog glumišta: Irfan Mensur, Ljiljana Lašić i Kalina Kovačević.

Nagrada za najbolju predstavu na FOS-u, prema ocenama stručnog žirija i publike, pripala je mladim Bečejcima  za predstavu  “Ćelava pevačica”. Priznanje za najbolju glavnu žensku ulogu, pripalo je Simonidi Mandić iz Bečeja, za ulogu Gospođe Smit u istoj predstavi.

Prestižni Festival omladinskih scena u Beloj Palanci, tradicionalno okuplja najbolje mlade glumce iz cele Srbije, uzrasta od 15 do 35 godina. Održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Opštine Bela Palanka.

Glumačke nagrade na najznačajnijim pozorišnim festivalima, dodeljene od strane najeminentnijih imena srpskog glumišta, predstavljaju krunu dugogodšnjeg uspešnog rada omladinske scene Pozorišta “Janko Veselinović” iz Bogatića.

 

 

 

 

 

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.

Dodela nagrada mladim glumcima na FOS u Beloj Palanci 2015.http://www.macvainfo.rs/ - https://www.facebook.com/macva.info

Posted by Mačva-Info Bogatić on Monday, 7 December 2015
 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH