ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

25.02.2017 Godišnji skup farmera i prezentacija sa temama iz praktičnog svinjarstva

Kompanija Veletrgovina TT iz Šapca, zajedno sa Fabrikom stočne hrane Patent Co. Miščevo i Asocijacijom stočara Mačve i Srema okupila je preko 500 poljoprivrednih priozvođača u Bogatiću, na Prezentaciji sa temama iz praktičnog svinjarstva. Prošle godine došlo je do saradnje između ove dve kompanije, u cilju podizanja nivoa stočarske proizvodnje i kvaliteta proizvoda.

„Cilj nam je, pre svega, da naši saradnici dobiju informacije koje će u budućnosti moći da primene za unapređenje svoje proizvodnje. Ovo može da bude ideja u kom pravcu treba da razvijaju svoje farme i gazdinstva“, istakao je Duško Vinčić, direktor Veletrgovine TT iz Šapca

Pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvoj, Zoran Janjatović, podržao je ovaj skup i predstavio proizvođačima agrarnu politiku i subvencije Ministarstva za 2017. Godinu, kao i uslove konkurisanja za IPARD fondove.

„Skupu su predstavljene dodatne mere i povećanje budžeta za investicije  Ministarstva poljoprivrede, mogućnost izgradnje i proširenja  objekata. Usmerenje Ministarstva je da se grade preradni kapaciteti, unapređuje kvalitet proizvodnje, kako  biljne tako i stočarske, kao i na konkurse koje će se ove godine raspisivati“, rekao je za Mačva Info Zoran Janjatović.

 U cilju unapređenja proizvodnih rezultata i praćenja trendova u svinjarskoj proizvodnji, farmeri iz Mačve i Srema na ovom skupu bili su u prilici da  se dodatno upoznaju sa kvalitetom proizvoda kompanije Patent Co. i čuju stručne savete u ishrani stoke.

"Ove godne završavamo izgradnju nove fabrike, čiji će kapaciteti prevazići potrebe lokalnog tržišta. Nastojimo da sačuvamo svoju poziciju najdominantnijeg proizvođača, uz tehniloški postojanije proizvode sa kvalitetom koji do sada tržištu nije ponuđen", izjavio je Slobodan Simonović, regionalni direktor prodaje Patent Co.

Patent Co okuplja tim stručnjaka iz oblasti ishrane, veterine i farmskog menadžmenta. Oliver Stanković, dipl. ing. stočarstva na ovogodišnjem skupu predstavio je poljoprivrednim proizvođačima novi projekat ove kompanije.

"Pre dve godine započeta je izgradnje nove savremene farme za proizvodnju kvalitetnih nazimica. Radi se o visokokvalitetnoj genetici, koja pruža odlične rezultate, a samim tim omogućava i farmerima da ostvare bolju zaradu. Očekujemo da prve nazimice budu spremne već u maju mesecu.", rekao je za Mačva Info Oliver Stanković.

Ove dve kompanije predstavile su se prošle godine, pred oko 400 farmera iz Mačve, a namera je da se ovakvi skupovi organizuju i narednih godina, sve u cilju unapređenja stočarske proizvodnje.

 

M.Kovačević

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH