ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

24.05.2017 Песмо моја замириши светом - Други самостални концерт мешовитог хора Мачванског

Поводом педесет година архијерејске службе Његовог Преосвештенства, епископа шабачког, господина Лаврентија, у храму Рођења Пресвете Богородице у Богатићу, мешовити хор „Мачвански“ вечерас је одржао Други самостални концерт  под називом „Песмо моја замириши светом“.

Хор „Мачвански“ основан је у фебруару 2013. године,  у малој сали Културно-образовног центра у Богатићу, када се групица од десетак мачванских поклоника хармонског певања  нашла на првој проби и аудицији за хор. Своју основу овај састав пронашао је уз скуте једне, свете, саборне и апостолске цркве и временом израстао у озбиљан камерни састав који може да се одважи у извођењу композиција у четворогласу, јавном наступу у бројним православним храмовима, академијама, књижевним вечерима и другим културним манифестацијама.

У поздравном обраћању  старешина храма Рођења Пресвете Богородице у Богатићу, протонамесник Марко Марковић, навео је значај једног оваквог састава у малој средини као што је Богатић.

Блоком духовних композиција мешовити хор  „Мачвански“ отворио је вечерашњи наступ, након чега су се љубитељима хармонског певања  представили најмлађи, чланови Дечијег хора „Дуга“. Глумци аматерског позоришта „Јанко Веселиновић“, Мирослав Перић и Бранислав Ковић, говорили су стихове песама, након чега су се на репертоару хориста нашле нумере изворног мелоса и класичних српских композиција.

У хармонији и складу српског народног и духовног етоса уживали су многобројни посетиоци из Богатића и Мачве, али и бројна свештена лица, представници локалне самоуправе, Драгослав Милановић, начелник Мачванског управног округа, Петар Гојковић, председник Одбора за културу савеза Срба Француске и Радован Калабић, књижевник и историчар.

Диригент мешовитог хора „Мачванског“  je Иван Радовановић.

Чланови

Сопрани: Надежда Ловчевић, Славица Стекић, Весна Алимпић Милаковић, Сузана Јуришић, Ивана Фодора.

Алт: Јасмина Добривојевић, Дениза Гајчански, Лепосава Пузић, Милена Ћировић, Јелена Јокић, Маја Ђорђић, Оливера Тетиковић, Теодора Тетиковић.

Тенор: Љиљана Бурсаћ, Чедомир Чолић, јереј Никола Милошевић,  Сима Пузић, Кристијан Максимовић.

Бас: Славиша Јолдић, Иван Остојић, Милан Перовић, Владимир Машић.

Организатор концерта био је KОЦ-Богатић, покровитељ Општина Богатић, уз благослов Српске православне цркве.

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH