ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

31.05.2017 Teodora Mašić državni prvak na takmičenju u poznavanju saobraćaja

Na 48. Republičkom takmićenju  „Šta znaš o saobraćaju“, proteklog vikenda u Beogradu, prvo mesto osvojila je ekipa Mačvanskog okruga. Pobedničku ekipu činila je  Teodora Mašić, učenica VII razreda OŠ „Mika Mitrović“ Bogatić, sa vršnjacima iz Šapca i Loznice.

„Učestvovala sam na takmičenjima i ranijih godina, tako da sam svoje znanje samo obnavljala. Takmičenje se sastojalo iz dva dela, u prvom smo imali testove, a nakon toga smo se takmičili na poligonu. Mislim da će mi stečeno znanje dosta pomoći u snalaženju u saobraćaju u budućnosti. Jedno divno iskustvo nosim sa takmičenja, na kom sam upoznala vršnjake iz raznih delova Srbije“, navodi Teodora Mašić.

Državna šampionka pomoć i i podršku u pripremi za ovo takmičenje imala je od nastavnika tehničkog obrazovanja Milice Stekić i Ivana Braunštajna.

„Do sada ekipa mačvanskog okruga nije zabeležila ovakav rezultat, pa je postignuti uspeh tim još veći. Učenici se za takmičenja spremaju sistematski, koleginica Milica Stekić ih priprema teoretski, dok ih ja obučavam na poligonu. Značaj ovakvih priprema i takmičenja je što se najmlađi upoznaju sa pravilima i bezbednosti saobraćaja, stiču rutinu, pa samim tim, kasnije mnogo lakše polože vozački ispit“, rekao je nastavnik Ivan Braunštajn.

Ove godine, uz Teodoru, plasman na republičko takmičenje izborili su i Nina Ostojić (matematika), Nina Dragićević (engleski jezik), Marija Jelesić (srpski jezik), Mladen Đurđević (biologija) i Luka Ljubinković (atletika).

Direktor škole Božidar Cmiljanović navodi  da učenici OŠ „Mika Mitrović“, uz podršku nastavnika,  svake godine beleže značajne rezultate na školskim, opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima i dodaje da se nada da će se u budućnosti taj trend nastaviti. 

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH