ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

14.06.2017 Priznanja Crvenog krsta na Svetski dan davalaca krvi

Crveni krst Bogatić organizovao je svečanost povodom uručenja prizanja dobrovoljnim davaocima krvi iz opštine Bogatić, tradicionalno, na Svetski dan davalaca krvi. Zahvalnice su dodeljenje kako  pojedincima tako i ustanovama za značajne rezultate u ostvarivanju zadataka i ciljeva Crvenog krsta.

„Uručili smo oko 100 priznanja našim davaocima. Crveni krst je u ovogodišnjoj kampanji organizovao devet akcija, do kraja godine planiramo da sprovedemo još 11. Iza nas je uspešna godina, u kojoj je naša Osvovna organizacija Metković nagrađena za najhumaniju seosku sredinu od strane Instituta I to nam daje još veći podstrek da nastavimo u istom pravcu, da  Bogatić I u budućnosti bude sinonim za humanost”, izjavio je Dražen Pavić, sekretar Crvenog krsta Bogatić.

Pored zahvalnica Crvenog krsta Bogatić, na današnjoj svečanosti dodeljena su i priznanja Crvenog krsta Srbije, u vidu sedam srebrnih i dva zlatna znaka, a medalje za višegodišnju aktivnost, dobrovoljni rad I doprinos negovanju solidarnosti I humanosti dobili su Boško Jovanović i Borko Pavić. Crveni krst Bogatić dodelio je zahvalnice školama,  osnovnim organizacijama, kao i višestrukim davaocima. Branko Kojić iz Glogovca dragocenu tečnost donirao je 168 puta i time nosi titulu davaoca sa najvećim brojem davanja.

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi službeno je ustanovljen od strane Svetske zdravstvene organizacije kao dan rođenja pronalazača krvnih grupa Karla Landštajnera, i ima zadatak da u celom svetu sinhronim manifestacijama proslavi i naglasi značaj miliona davalaca krvi koji dobrovoljno, anonimno i nenagrađeno daju krv spasavajući hiljade života svaki dan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".....          Projekat "Mačva Info" u 2017.god.sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić od 01.januara do 30.juna 2017.god.

 

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH