ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

07.07.2017 Manifestacija „Ivanjdanski dani 2017“

U organizaciji Mesne zajednice Badovinci i Turističke organizacije opštine Bogatić, a pod pokroviteljstvom Skupštine Opštine, na desnoj obali reke Drine u Badovincima, danas je održana manifestacija "Ivanjdanski dani 2017".

Тradicionalno mačvansko saborovanje započelo je takmičenjem dece ribolovaca u pecanju ribe na plovak „Memorijal Slobodan Erdevički-Biber“. U organizaciji sportskih riblovaca “Klen” iz Bogatića ovo nadmetanje okupilo je mnogobrojne mališane koji su pokazali svoje ribolovačke sposobnosti.

Lovačko udruženje “Mačva” iz Bogatića – sekcija u Badovincima, organizovalo je takmičenje u gađanju glinenih golubova u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Učešće u nadmetanju uzelo je 80 takmičara, u 16 ekipa iz Mačve, Posavotamnave, Jadra i Semberije. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Gagić Aleksandar iz Bogatića, drugo mesto osvojio je Purić Branislav iz Bijeljine, dok je trećeplasirani bio Radovanović Aleksandar iz Bogatića. U ekipnoj konkurenciji pobedu su odneli domaćini iz lovačke sekcije „Drina“ Badovinci, drugi su bili „Titini“ iz Bogatića, dok je treće mesto pripalo elipi „Semberija“ iz Bijeljine. Nagrade je najuspešnijima uručio predsednik lovačke sekcije Badovinci, Dragić Popović.

Ivanjdanska Biciklijada održana je četvrti put u okviru manifestacije. Osnovna ideja organizatora ovog dela programa, Udruženja “Eko Drina” iz Badovinaca, jeste promovisanje zdravih stilova života i bezbednosti biciklista u saobraćaju.

U okviru manifestacije organizovan je i sajam domaće radinosti, hrane i pića.

Pored takmičarskog dela, posetioci su mogli da vide i izložbu na otvorenom - "Likovne kolonije Most“, na kojoj su umetnici oslikali živopisne predele na desnoj obali Drine.

Sećanje na davna vremena oživeli su mladići u „Čobanskom višeboju“, gde su se takmičari nadmetali u veštinama: skok u dalj, skok u vis, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje klipka i ekipno u nadvlačenju konopca. Ovogodišnji Čobanski vojvoda je Milić Petrušić, dok je u ekipnoj konkurenciji u disciplini nadvlačenje konopca najbolja bila ekipa „Deveti reon“. Pehare je najuspešnjijima uručio Vladan Popadić, direktor Turističke organizacije opštine Bogatić.

Posetioci su uživali i u prigodnom kulturno-umetničkom programu u kom su nastupili KUD „Dukat“ iz Badovinaca i KUD „Jelica“ iz Crne Bare.

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH