ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

23.07.2017 Badovinci i Kukujevci najuspešniji u Srbiji

U organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Srbije danas je u Kuzminu održana završna manifestacija "Susreti sela Srbije" za 2017. godinu. U takmičenju je učestvovalo 188 sela, koja su se nadmetala u ostvarenim rezultatima u poljoprivrednoj proizvodnji, kulturi, obrazovanju, sportskim i ostalim aktivnostima tokom godine.

Žiri u sastavu Prof. dr Miladin Ševarlić, narodni poslanik, Živodar Žika Ajdačić, predsednik Kulturno-prosvetne zajednice Srbije i pesnik Ljubivoje Ršumović, proglasili su najuspešnija sela i predstavnicima uručili vredna priznanja. U Kuzminu su se danas okupili predstavnici sela Rivica, Ples, Rakinac, Mihajilovac, Ravnje, Srpski Kustur, Vencane, Knicanin, Majilovac, Klek, Pavlis, Kuzmin, Karavukovo, Stapar, Novo Selo, Badovinci, Banatsko novo selo, Lozovik, Đurđevo i Kukujevci.

Po oceni žirija, pobedu u kategoriji sela koja broje preko 5.000 stanovnika odnelo je selo Badovinci, ispred Banatskog novog sela i sela Lozovik, koja su podelila drugo mesto, dok je treće mesto u ovoj kategoriji osvojilo selo Đurđevo. Nagradu je, u ime Mesne zajednice Badovinci, primio  predsednik MZ, Aleksandar Vulović.

Proglašeni su i najbolji u kategorijama sela do 1.000, 2.000, 3.000 i 5.000 stanovnika, a sveukupni pobednik je selo Kukujevci, opština Šid, u kome nema nezaposlenih stanovnika. Uručeno je i nekoliko pojedinačnih nagrada najuspešnijim na ovogodišnjim takmičenjima, a jedno od priznanja pripalo je i Mačvaninu, Dragoljubu Bati Cvetuljskom iz Badovinaca, za uspešno vođenje Muške pevačke grupe i  izdatu knjigu pesama o selu.

Završnoj priredbi u Kuzminu prisustvovao je i gospodin Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, sa svojim saradnicima i oko tridesetak predsednika opština iz cele Srbije. U  velikoj sali Doma kulture u Kuzminu priređen je bogat kulturno-umetnički program, uz učešće dramskih, foklornih i tamburaških sekcija, na kom je Mačvu  predstavila Muška pevačka grupa „Drina“ iz Badovinaca. U 30-tak fijakera i čeza, među kojima je bio i fijaker Vlade Radovanovića iz Bogatića, gosti iz raznih krajeva Srbije provozali su se i razgledali selo i posetili Salaš Drezgić. U  besprekornoj organizaciji Mesne zajednice Kuzmin završeno je ovogodišnje takmičenje sela Srbije, a predsednik žirija, gospodin Miladin Ševarlić, danas je najavio početak novog ciklusa, za takmičarsku 2018. godinu.

 

 

 

Ljubinko Jevtić

 
 
VRH