ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

23.07.2017 Badovinci i Kukujevci najuspešniji u Srbiji

U organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Srbije danas je u Kuzminu održana završna manifestacija "Susreti sela Srbije" za 2017. godinu. U takmičenju je učestvovalo 188 sela, koja su se nadmetala u ostvarenim rezultatima u poljoprivrednoj proizvodnji, kulturi, obrazovanju, sportskim i ostalim aktivnostima tokom godine.

Žiri u sastavu Prof. dr Miladin Ševarlić, narodni poslanik, Živodar Žika Ajdačić, predsednik Kulturno-prosvetne zajednice Srbije i pesnik Ljubivoje Ršumović, proglasili su najuspešnija sela i predstavnicima uručili vredna priznanja. U Kuzminu su se danas okupili predstavnici sela Rivica, Ples, Rakinac, Mihajilovac, Ravnje, Srpski Kustur, Vencane, Knicanin, Majilovac, Klek, Pavlis, Kuzmin, Karavukovo, Stapar, Novo Selo, Badovinci, Banatsko novo selo, Lozovik, Đurđevo i Kukujevci.

Po oceni žirija, pobedu u kategoriji sela koja broje preko 5.000 stanovnika odnelo je selo Badovinci, ispred Banatskog novog sela i sela Lozovik, koja su podelila drugo mesto, dok je treće mesto u ovoj kategoriji osvojilo selo Đurđevo. Nagradu je, u ime Mesne zajednice Badovinci, primio  predsednik MZ, Aleksandar Vulović.

Proglašeni su i najbolji u kategorijama sela do 1.000, 2.000, 3.000 i 5.000 stanovnika, a sveukupni pobednik je selo Kukujevci, opština Šid, u kome nema nezaposlenih stanovnika. Uručeno je i nekoliko pojedinačnih nagrada najuspešnijim na ovogodišnjim takmičenjima, a jedno od priznanja pripalo je i Mačvaninu, Dragoljubu Bati Cvetuljskom iz Badovinaca, za uspešno vođenje Muške pevačke grupe i  izdatu knjigu pesama o selu.

Završnoj priredbi u Kuzminu prisustvovao je i gospodin Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, sa svojim saradnicima i oko tridesetak predsednika opština iz cele Srbije. U  velikoj sali Doma kulture u Kuzminu priređen je bogat kulturno-umetnički program, uz učešće dramskih, foklornih i tamburaških sekcija, na kom je Mačvu  predstavila Muška pevačka grupa „Drina“ iz Badovinaca. U 30-tak fijakera i čeza, među kojima je bio i fijaker Vlade Radovanovića iz Bogatića, gosti iz raznih krajeva Srbije provozali su se i razgledali selo i posetili Salaš Drezgić. U  besprekornoj organizaciji Mesne zajednice Kuzmin završeno je ovogodišnje takmičenje sela Srbije, a predsednik žirija, gospodin Miladin Ševarlić, danas je najavio početak novog ciklusa, za takmičarsku 2018. godinu.

 

 

 

Ljubinko Jevtić

 

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH