ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

26.09.2017 ОДРЖАН САСТАНАК МРЕЖЕ СКГО ЗА УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА

У понедељак, 25.09.2017.године у Београду, у хотелу „Метропол палас“, одржан је састанак Мреже  Сталне конференције градова и општина  за управљање људским ресурсима. Поред чланова Мреже  СКГО за управљање људским ресурсима, представника  привредника, састанку су присуствовали и градоначелници и  председници општина. Општину Богатић на скупу представљао је председник Општине, Ненад Бесеровац.

Основна тема састанка  била је размена искустава и знања из праксе, између стручњака из пословног света и јавне управе, који се баве управљањем људским ресурсима.

Присутнима су се обратили  Ана Брнабић, председница Владе Р.Србије, Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе, Сем Фебрици, шеф Делегације ЕУ у Србији, Снежана Самарџић Марковић, директорка Генералног директората за демократију Савета Европе и Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО.

Председница Владе Р.Србије, Ана Брнабић отварајући скуп изјавила је да је циљ Владе да Србија има професионалну, ефикасну и љубазну јавну управу и на републичком и на локалном нивоу.Ана Брнабић је, поручивши да су људски ресурси наш највећи потенцијал и снага, истакла да има велика очекивања од Националне академије за јавну управу, за коју очекује да ће бити успостављена средином наредне године. Она је подсетила на то да је предлог закона о Националној академији за јавну управу упућен Скупштини Србије и да ће се наћи на седници парламента 3. октобра, истичући да је рад на том закону велики корак за све нас и да се на његово усвајање чекало више од десет година.

Министар државне управе и локалне самоуправе, Бранко Ружић изјавио је да ефикасна и услужна локална самоуправа мора да буде стандард, као и да је  предлог закона о Националној академији револуционарна ствар за наше грађане.

Не говоримо о политици, већ о људима који, послом који обављају, директно утичу на животе наших грађана. Радимо на томе да трансформишемо локалну самоуправу у модерну, способну, економичну и одговорну. Управа и службеници морају да хватају корак са токовима, како би одговорили на захтеве приватног сектора и грађана. Свесни смо да само добри и мотивисани кадрови, адекватно распоређени, обезбеђују ефикасност, каква је потребна за шири друштвени развој- рекао је Ружић.

Састанак Мреже организован је у оквиру пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“, који се реализује у сарадњи Канцеларије Савета Европе у Београду, Министарства државне управе и локалне самоуправе и СКГО, а уз финансијску подршку Савета Европе и Делегације ЕУ.

 

Извор: http://www.bogatic.rs/

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH