ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

08.11.2017 Poetsko stvaralaštvo Milane Davidović predstavljeno u Beogradu

U prostorijama „Galerije 73“ u Beogradu  sinoć je predstavljeno poetsko stvaralaštvo Milane Davidović, koja je posetioce upoznala sa stihovima iz svojih pet objavljenih zbirki. Ovaj događaj održan je u okviru ciklusa književnih susreta "Reč vremenu", a domaćin je bio književnik Neđo Ćićo Stojanović, koji svakog meseca u galeriji vodi ovakve susrete.

Milana je učesnik i dobitnik nagrada na mnogim međunarodnim pesničkim konkursima.  Po zanimanju je diplomirani ekonomista, ali ljubav prema poeziji i pisanju gaji još od ranog detinjstva. Piše i pesme za decu, a neke od njih nalaze u preko 30 međunarodnih zbornika,kao i antologiji dečijih pesama koja je 2015. godine izdata u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije, kao i u Međunarodnoj zbirci pesama i priča za decu „Zagrli život“ .

Član je brojnih književnih klubova i član međunarodnog udruženja pisaca, čiji je osnivač Silvano Bartolozzi, književnik koji je tri puta nominovan za Nobelovu nagradu, gde je predstavnik sprečavanja nasilja nad ženama.

Predsednica je Udruženja pisaca „Janko Veselinović“, osnovanog pre dve godine u Bogatiću.

Poetsko veče u Beogradu bilo je osvrt na Milanin desetogodišnji opus sadržan u pet samostalnih zbirki, a od skora je pisanje proširila i na priče i aforizme. Ovu  priliku pesnikinja je iskoristila da predstavi  i Bogatić, ali i manifestaciju „Dani Janka Veselinivića“ i njen značaj za Mačvu.

Pored Neđe Stojanovića,  gost na predstavljanju poetskog stvaralaštva  bila je  i pesnikinja Čedna Radinović Lukić, predsednica Skor-a za Bg, a program je pesmom upotpunila Vida Zec Jurić, pesnikinja i estradni umetnik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: facebook, Milana Davidović

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH