ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

15.12.2017 Bronzana plaketa Šampion solidarnosti za opštinu Bogatić

Institut za transfuziju krvi Srbije dodelio je danas, na svečanosti u Skupštini grada Beograda, priznanja najuspešnijim sredinama, pojedincima i institucijama u organizovanju akcija dobrovoljnog davanja krvi. Opštini Bogatić pripala je bronzana plaketa, „Šampion solidarnosti“, za uspešno učešće i najveći broj davalaca krvi u Letnjoj kampanji 2017.

Drugu godinu za redom, predsednik Opštine, Nenad Beserovac, primio je priznanje humanosti ispred mačvanskih dobrovoljnih davalaca i napomenuo da će i sledeće godine, lokalna samouprava zajedno sa Osnovnom organizacijom Crvenog krsta Bogatić, raditi na tome da rezultati budu još bolji.

„Velika je čast i zadovoljstvo biti ponovo ovde sa vama i drugi put za redom primiti ovo značajno priznanje najhumanijim ljudima iz Opštine Bogatić. Mogu da, kao i sve kolege koje su govorile pre mene, obećam da ćemo se truditi da i u danima pred nama doprinesemo da se ovde družimo i narednih godina“, rekao je predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac.

Priznanje za poseban doprinos razvijanju kulture davanja krvi, dodeljeno gradu Beogradu, primio je Andreja Mladenović, zamenik Gradonačelnika, a priznanje za doprinos u promociji dobrovoljnog davanja krvi među zdravstvenim radnicima i saradnju u oblasti transfuzione medicine uručeno je Kliničkom centru Srbije i Urgentnom centru KC Srbije, a primili su Doc. dr sci. med. Milika Ašanin, v.d direktora KC Srbije i Ass. dr sc. med. Marko Ercegovac, Direktor UC KC Srbije.

Priznanje za doprinos u realizaciji aktivnosti Instituta za transfuziju krvi Srbije uručeno je Prof dr Zoranu Ćosiću, Predsedniku UO Instituta.

Načelnik Odeljenja za motivaciju i organizaciju dobrovoljnih davalaca krvi Ivana Rodić predstavila je postignute rezultate i istakla najuspešnije u oblasti dobrovoljnog davanja krvi u 2017. godine kojima su uručena priznanja.

Plakete „Šampion solidarnosti“ za Zimsku kampanju osvojili su Raška, Koceljeva, Majdanpek, Kladovo i Pećinci. Dobitnici plakete „Šampion solidarnosti“ za Letnju kampanju su Malo Crniće, Mladenovac, Velika Plana, Bogatić i Ub. Posebne plakete „Šampion solidarnosti“ za Zimsku i Letnju kampanju 2017. godine dodeljene su opštinama koje su postigle izvaredne rezultate u obe kamanje - Boljevcu, Ivanjici, Velikom Gradištu i Sokobanji. Plakete za najuspešniju promociju Letnje kampanje 2017. godine u transfuziološkom autobusu osvojili su Crveni krst Rakovica i Čukarica i volonteri Aleksandar Zastranović i Anđela Mijaljević. Plakete za poseban doprinos u promociji dobrovoljnog davanja krvi uručene su Gradu Šapcu i Opštini Zvezdara, a za izuzetnu saradnju u realizaciji akcija dobrovoljnog davanja krvi Crvenom krstu Stara Pazova i Obrenovac.

Priznanja za najuspešnije sredine dodeljne su u više kategorija, a dobitnici su PKB korporacija ad, Generali Osiguranje Srbija, IX beogradska gimnazija „Mihailo Petrović Alas“ i Visoka škola elektrotehnike i računarstva. Najveći broj akcija u 2017. godini realizovao je Crveni krst Novi Beograd, a za najuspešniju akciju u 2017. godini, dobitnik je Fudbalski klub Partizan. Najhumanija opština treći put za redom je Lazarevac.

Gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović, primio je specijalno priznanje za humanost, koje je pripalo gradjanima tog grada, koji je sedmu godinu uzastopno na vrhu liste dobrovoljnih davalaca krvi u Srbiji u odnosu na broj stanovnika, a specijalno priznanje ispred  Fudbalskog kluba Crvena  Zvezda uručeno je predsedniku UO, Svetozaru Mijailoviću.

 
 

MAGAZIN

13.12.2021 Kako u malu kuhinju smestiti sve uređaje koji su vam neophodni

Kuhinja je jedno od naprometnijih mesta u svakoj kući ili stanu. Zapravo, posle dnevne sobe u kuhinji provodimo najveći deo ...

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...
 
VRH