ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

15.02.2018 Na akciji u Belotiću prikupljeno 38 jedinica krvi

Crveni krst Bogatić, tradicionalno, prvu akciju dobrovoljnog davanja krvi u godini sprovodi 15.februara, u saradnji sa osnovnom organizacijom Crvenog krsta u Belotiću. Svoju humanost danas je iskazalo 49 meštana, ali i gostiju iz susednih sela,  od kojih je nakon obavljenih lekarskih pregleda, krv dalo 38 davalaca.

Veliki broj višestrukih davalaca proteklih godina bili su pravi primer mladima. Kako navode, po ugledu na starije članove porodice, ali i meštane, na ovu akciju odazvala su se i tri nova davaoca.

„Moj otac  već godinama daje krv, ali je sprečen da učestvuje na ovoj akciji, pa sam tako odlučio da ja to danas učinim prvi put. Poručio bih svakom ko je u mogućnosti da da krv, jer će nekome to mnogo značiti“, izjavio je Milenko Rogić.

Primenom novog  Zakona o transfuzijskoj medicini ukida se davanje krvi u bolnicama, a dragocena tečnost biće prikupljana, obradjivana i distribuirana isključivo u pet velikih centara. Tako će sve planirane akcije Crvenog krsta Bogatić u tekućoj godini biti sprovedene u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije.

“Sarađivali smo već  sa davaocima iz ovog kraja i mogu reći da su dosadašnja iskustva samo pozitivna. Ova sredina može da posluži kao primer mnogo većim mestima, ali i gradovima, što pokazuju i priznanja koja su stigla u vašu opštinu protekle dve godine”, istakao je Dušan Serafimović, propagator u Institutu za transfuziju krvi.

Sledeća akcija koju će sprovesti Crveni krst Bogatić i Institut za transfuziju krvi Srbije održaće se 03. marta  u Mačvanskom Metkoviću.

 

 

M.K

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH