ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

14.02.2019 Председник Србије Александар Вучић у Богатићу

У оквиру кампање „Будућност Србије“ председник Републике Србије, Александар Вучић, данас је посетио општину Богатић. Председник се обратио бројним окупљеним грађанима на платоу испред основне школе „Мика Митровић“, а затим је обишао реконструисане просторије ове образовне установе.

Реконструкција  ОШ „Мика Митровић“ у Богатићу почела је 2015.године. Локална самоуправа за ову сврху издвојила је средства у износу од 5 милиона динара, а Влада Републике Србије 36 милиона динара.

„Урађена је целокупна реконструкција овог објекта, остаје нам још да реновирамо фискултурну салу. Само у Мачванском округу смо преко Канцеларије за јавна улагања у различите пројекте овог типа  уложили три милијарде динара, наставићемо да улажемо још више, јер хоћемо да старе објекте, временом руиниране, оне у које деценијама није улагано, обновимо и оставимо за будућност нашој деци“, навео је председник Вучић.

Владина канцеларија за инвестиције и развој одобрила је нових 50 милиона динара за реновирање фискултурне сале основне школе у Богатићу, као и изградњу потпуно нове трпезарије са кабинетима. Радови у оквиру новог одобреног пројекта почеће до краја ове календарске године.

Председник Србије подсетио је да наша земља сада прави добре резултате, смањује јавни дуг, повећава запосленост и инвестиције и навео да ће бити још већих улагања и више енергије за развој у будућности.

„Само вредним радом можемо да гурамо земљу напред и другачије то не може. Нисам неко ко је овде дошао  да вам каже да ће вам подизати плате и пензије зато што му се тако свиђа, или зато што је много добар. Не, за то сте ви заслужни, а ми смо само имали довољно храбрости да кажемо да је то једини начин да Србија живи боље. Данас имамо само један проблем, а то је питање политичке стабилности. Приметили сте да се трудим да ћутим и не одговарам на све оно што се збива у Приштини и по питању Косова и Метохије,  о свему што нам различити светски центри моћи раде. Ја вас молим да то све разумете као нашу борбу да увек чувамо стабилност, ширимо партнерства и пријатељства и не улазимо у сукобе ни са ким. Порука онима који свакодневно прете, из Приштине, српском народу на КиМ и целој Србији је да то што ћутимо значи да смо пристојни, али не значи да смо слаби и никад нећемо дозволити да се иживљавате над народом на КиМ и над Србијом. То говорим као неко ко је свестан последица својих речи и неко ко зна колика је снага Србије“, рекао је Александар Вучић.

Председник је навео да ће у наредним данима бити уведене субвенције за гориво, што је, такође, омогућено захваљујући уређеним јавним финансијама, а значајно је за све пољопривредне произвођаче.

„Рекао сам да ће то доћи када будемо имали ред, када будемо имали успостављено јасно стање у јавним финансијама и када то будемо могли да финансирамо неполитичким одлукама и новим задуживањем. Данас имамо новца. Сељаци ће добити субвенционисано гориво и ширићемо субвенције у годинама које су пред нама, јер хоћемо да сачувамо домаћина и пољопривредника на свом огњишту, да доприноси српској привреди више него до сада“, истакао је Вучић.

Он је рекао и да само две општине у Мачванском округу, Богатић и Владимирци, немају ниједног страног или великог домаћег инвеститора и поручио да ће дати све од себе да у те општине дође велика иневстиција, како би људи могли да се запосле.

Према програму посете Мачванском округу, председник ће после Богатића обићи Лозницу, Љубовију, Крупањ, Коцељеву и Владимирце. На крају обиласка, председник Србије ће се, заједно са премијерком Аном Брнабић, вечерас обратити грађанима у Шапцу.

М.К.

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH