ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

19.02.2019 Novi trotoar u Drinskoj ulici u Badovincima

Radovi na izgradnji trotoara u Drinskoj ulici u najvećem selu u Mačvi počeli su pre deset dana.  Od centra Badovinaca prema Pavlovića mostu novih 1300m pešačke staze značajno će doprineti bezbednosti meštana, najpre dece i biciklista u saobraćaju.

Opštinskim budžetom za ovu namenu opredeljeno je 9.963.000 dinara bez PDV-a, a izvođač radova je preduzeće „Stobex“ iz Loznice.

„Konačno smo uspeli preko lokalne samouprave da izdejstvujemo izgradnju trotoara u ovoj ulici, gde je velika frekvencija saobraćaja, ali i dece i starih ljudi, koji su usled nedostatka staze primorani da se kreću kolovozom. Trotoare koji postoje u preostala  tri pravca u selu koriste čak i biciklisti i mnogo su bezbedniji“, rekao je Aleksandar Ilijašević, predsednik MZ Badovinci.

U decembru mesecu u centru sela uređen je i prostor iza Mesne zajednice, Doma zdravlja i stambenih zgrada.

„Godinama je pijaca sredom u Badovincima bila na ulici, pa pijačnim danom saobraćaj nije mogao da se odvija nesmetano. Sada smo za te namene obezbedili ograđeni prostor iza Mesne zajednice. Sredstvima kojima smo raspolagali uredili smo i parking ispred crkve, a trudićemo se i dalje da uređujemo centar sela, ali i ostale ulice“, dodao je Ilijašević.

Pored trotoara u Badovincima, iz budžeta Opštine ove godine izdvojeno je 35 miliona dinara za slične projekte u Bogatiću.

„Uz velike kapitalne projekate, poput izgradnje sekundarne kanalizacione mreže, kao osnove za razvoj privrede, ove godine nisu zapostavljena ni ulaganja u putnu infrastrukturu, kroz asfaltiranje i šljunčenje puteva, kao i izgradnju javnih površina. Sledi uređenje desne strane ulice Pavla Orlovića i ulice Mije Jovanovića, do Doma zdravlja, u Bogatiću. I u narednom periodu nastavićemo sa sličnim ulaganjima, jer zadatak i cilj svih nas u lokalnoj samoupravi je da u budućnosti svako selo dobije investicije ovog tipa, prvenstveno radi povećanja bezbednosti u saobraćaju“, izjavio je pomoćnik predsednika Opštine Bogatić, Matija Milovanović.

 

 

 

M.K

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH