ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

22.02.2019 Dva nova vozila u JKP Bogatić

Vozni park Javno komunalnog preduzeća “Bogatić” od danas je brojniji za kamion kiper i traktor sa tarupom. Nabavkom dva nova vozila ovo preduzeće dobilo je  mogućnost proširenja delatnosti, ali i poboljšanja kvaliteta usluga koje već pružaju na teritoriji naše opštine.

“Kamion kiper je višenamensko vozilo koje ćemo u narednom periodu koristiti za poboljšanje usluge  održavanja privremenih i divljih deponija na teritoriji opštine Bogatić, koja nam je poverena, sa eventualnim proširenjem same delatnosti na usluge održavanja nekategorisanih puteva ili uključivanje u uslugu održavanja opštinskih puteva kroz zimsku službu. Usvajanjem Programa subvencija za 2019. godinu planirana je i nabavka opreme za  zimsku službu koja bi upotpunila tehničku opremljenost ovog vozila u cilju obavljanja nove delatnosti našeg preduzeća. Vrednost ovog vozila je 14.890.000 dinara bez PDV-a, a realizovana je, kao i nabavka traktora sa tarupom, kroz Program subvencija Opštine Bogatić. Traktor će nam prvenstveno služiti za održavanje putnog pojasa pored opštinskih i nekategorisanih puteva, kroz uslugu košenja i uklanjanja rastinja i u velikoj meri doprineti bezbednosti učesnika u saobraćaju, kao i u efikasnosti rada JKP, na do sada nepristupačnim terenima. Vrednost nabavke ovog vozila je 9.800.000 dinara bez PDV-a”,  rekao je Vladan Popadić, direktor JKP “Bogatić”.

Ukidanjem Direkcije za građevinsko zemljište sve komunalne delatnosti poverene su JKP “Bogatić”, pa u lokalnoj samoupravi navode da će se truditi da ovom javnom preduzeću  i ubuduće obezbede dovoljno mašina i sredstava za rad.

“Opština Bogatić i menadžment JKP ima u planu da svake godine oprema preduzeće sa novim vozilima i mašinama, kako bi bili tehnički opremljani da obavljaju sve delatnosti koje smo im poverili. Nadam se da će od sledeće godine biti ukinuta i zabrana zapošljavanja, kako bismo popravili i kadrovski potencijal, a sve sa ciljem da imamo i profitabilno preduzeće, a sa druge strane i zadovoljne građane”, izjavio je predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac.

Direktor  JKP “Bogatić” navodi da je ovo preduzeće, pored obavljanja redovnih delatnosti, od ove godine, zaduženo je i za poslove održavanja ulične rasvete.

 “U okviru obavljanja redovne delatnosti vodosnabdevanja u 2019. godini planiramo proširenje vodovodne mreže i rekonstrukciju postojeće, proširenje teritorije sa koje odnosimo otpad, redovne usluge održavanja grobalja na teritoriji cele opštine Bogatić, usluge iz oblasti zoohigijenske službe, održavanje i čišćenje privremenih i divljih deponija i kao novinu bih izdvojio zamenu sijalica na postojećoj uličnoj rasveti, koju obavljamo od početka ove godine”, dodao je Popadić.

Predstavnici  fabrike komunalne opreme RASCO-TAMP iz Sente prezentovali su danas zaposlenim u JKP “Bogatić” karakteristike novonabavljene mehanizacije.

 

 

M.K

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH