ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

23.02.2019 TOOB na 41. Međunarodnom sajmu turizma

U Beogradu se od 21. - 24. februara održava 41. Međunarodni sajam turizma, na kom učestvuje i Turistička organizacija opštine Bogatić zajedno sa svojim izlagačima. Na jednom mestu posetioci mogu dobiti sve informacije o manifestacijama, agroturizmu i ostalim potencijalima mačvanske ravnice.

“Na ovom sajmu imamo jednu širu saradnju sa sportskim društvima i udruženjima, a predstavili  smo i dve nove manifestacije. Ono što je važno je da smo prezentovali idejni projekat Aqua land-a, za koji su Opština Bogatić i investitor već potpisali memorandum o saradnji, sledeće nedelje trebalo bi da se to konkretizuje predugovorima, ugovorima i ostalim pravnim aktima. Cilj nam je da dođemo do više smeštajnih kapaciteta i da iskoristimo termalnu energiju na još jednoj lokaciji. Trudimo se da objedinjujemo rad pojedinaca, seoskih turističkih domaćinstava, sportskih i kulturnih udruženja. Takođe se povezujemo sa ostalim institucijama, pre svega sa Kulturno-obrazovnih centrom, sa kojim se dobro dopunjujemo”, rekao je Darko Mašić, direktor TOOB.

Na štandu Turističke organizacije opštine Bogatić posetioci mogu degustirati proizvode seoskih poljoprivrednih domaćinstava i upoznati se sa njihovim radom.

“Gačića magaza već godinama unazad predstavlja agroturizam, ali i prerađivačke kapacitete i potencijale naše Mačve, kako na ovom tako i na sajmovima širom zemlje i u regionu. Posetioci mogu videti tradicionalne proizvode, džemove, domaća slatka, ajvare, sokove, vina i rakije od voća. Svi izlagači su umreženi i našli smo zajedničke interese sa kolegama koji izdaju smeštaj, ali i sa brojnim manifestacijama. Trudimo se da što više ispromovišemo opštinu Bogatić, smatram da smo  već dostigli neki nivo, da je Gačića magaza ušla u uši građanima širom Srbije, pa slobodno mogu reći da smo dobra preporuka za sve zainteresovane za proizvode iz Mačve”, izjavio je Zoran Gačić.

Turistička ponuda Bogatića od ove godine bogatija  je za još jednu novinu, Paintball club, koji je retkost i u mnogo većim gradovima u Srbiji. Promoterke ove taktičke sportske igre, odevene u kamuflažne kombinezone, bile su atraktivne za brojne posetioce u hali 4 Beogradskog sajma.

Uz promociju najnovijih trendova i zbivanja u međunarodnoj turističkoj industriji Sajam turizma u Beogradu već više od četiri decenije otvara nove perspektive u razvoju turističkog biznisa.

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH