ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

19.03.2019 Crnobarci vredno rade na rekonstrukciji objekata u selu

Crna Bara ovih dana podseća na malo gradilište. Dobrovoljci iz sela marljivo rade na rekonstrukciji prostorija Doma kulture, koje koriste članovi Kulturno-umetničkog društva „Jelica“. Završeni su radovi na sanaciji sanitarnog čvora u objektu, zamenjene su kompletne kanalizacione cevi, a stara garderoba pretvorena je u toalet. U isto vreme obavljaju se poslovi na fudbalskom stadionu u selu, a planirani su radovi i na crkvi.

„Već duži niz godina imamo nerešen problem sanitarnog čvora u ovoj zgradi, pa smo ovim omogućili našoj deci da ne izlaze napolje po hladnom vremenu. To je samo jedan u nizu radova koje ovi ljudi rade volonterski. Mogu da ih pohvalim, jako smo složni i ništa nije teško obaviti. Sa malo novca i dobrom voljom veliki posao može da se završi. Sredstva smo obezbedili od lokalne samouprave, kao i sa pozicije Mesne zajednice. Naglasio bih da na ovome nećemo stati,  vrlo brzo će lokal bivše prodavnice „Parašnica“ ući u proces rekonstrukcije, u kom ćemo dobiti salu za sastanke, koja će služiti i kao sala za venčanja. Paralelno ista ova ekipa radi i na rekonstrukciji igrališta. Nismo se samo fokusirali na KUD, radimo na tome da našem fudbalskom klubu obezbedimo pokrivene tribine, našoj crkvi fasadu, školi sve što je potrebno, a u nadležnosti je Mesne zajednice. Objedinili smo sve sfere, bacili akcenat prvo na decu, omladinu i druženje, trudimo se da budemo jedinstveni i da u svim poslovima u selu zajedno učestvujemo“, rekao je Siniša Sević, predsednik privremenog organa MZ Crna Bara.

Veliki problem sa neispravnom pijaćom vodom postoji u ovom selu proteklih godina, pa je krajnje vreme da u narednom periodu i on bude rešen, dodaje Sević.

„Saznali smo da su protok i rezultati analiza vode sa izvora u ovom godišnjem dobu bili fantastični. Potrebno je uraditi nalaze i u ostala tri, a imamo obećanje da će se, ukoliko na kraju godine oni budu dobri, uraditi izvorište. Ne govorimo samo za Crnu Baru, problem postoji i u Glogovcu, Sovljaku, Salašu Crnobarskom, Banovom Polju. Malo smo sami u ovom trenutku, druga sela ćute, pa tražimo i njihovu podršku. Očekujemo rešenje pred sam kraj godine. Postoji još jedna opcija,  da se objedine projekti kanalizacije i vode, ali naša težnja i borba biće da se u toku ove godine u Crnoj Bari odradi sve što je potrebno. Nije lako, mnogo sredstava treba izdvojiti da se proširi mreža, ali ovo je prioritet. Radi se i nasip, po priči izvođača radova, do kraja godine bi i to trebalo da bude gotovo. Ostaće samo dodatni poslovi oko prilaznih puteva koji će trajati možda do aprila naredne godine. Mnogo je posla u selu, pa  tražim pomoć i ostalih meštana da nam se pridruže, što nas je više lakše ćemo sve završiti, a daleko manje sredstava će nam trebati“, zaključio je Siniša Sević.

Ova grupa vrednih meštana obavila je već značajan deo posla u Crnoj Bari i dala pravi primer kako se složno i uz dobru volju svaki posao može lakše obaviti.

 

 

M.K

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH