ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

21.03.2019 Protest „1 od 5 miliona“ održan peti put u Bogatiću

Peti put za redom građanski protest pod parolom “Jedan od pet miliona” održan je večeras u Bogatiću. Okupljene na platou ispred zgrade Skupštine Opštine na početku je pozdravio Ivan Maletić iz Bogatića, a potom i predstavio govornike na protestu, novinara Nenada Kulačina i predsednika Udruženja “Cerski marš”, Božidara Katića.

Ni jedan zahtev iznet na protestima nije besmislen i nepotreban Srbiji, naveo je Kulačin i dodao da ova zemlja vapi za slobodom i demokratijom.

“Ovo je jedinstvena prilika da se izborimo za neke stvari koje će nam pomoći u budućnosti  da postanemo normalna zemlja, kakve su mnoge u Evropi. Pre nego što sam došao u Bogatić još jednom sam izanalizirao zahteve upućene na protestima i nisam video ni jedan koji je besmislen, niti nepotreban ovoj zemlji. Ono što počinje malo da mi smeta je to što se mnogo predajemo strahu i ucenama. Niko nije večan, nije bio večan ni Slobodan Milošević, koji je bio mnogo ozbiljniji političar od ovoga sa kojim mi danas imamo posla. Tako da, ako uspemo da pobedimo strah u ovim protestima i uspemo da se izborimo za neke normalne uslove, za neki normalan politički život u ovoj državi, mi smo napravili korak od sedam milja”, rekao je Nenad Kulačin.

Stvari u Srbiji su sazrele, što dokazuju ovakva okupljanja građana i u malim sredinama u kojima nije ni malo lako šetati, kao što je to u Beogradu, izjavio je Božidar Katić.

“Bogatić je još jedno od mesta u Srbiji koje pripada porodici “Jedan od pet miliona” i ovo je zapravo dokaz, kada se ovakve stvari dešavaju u maloj sredini, da se mala grudva koja se zakotrljala u Kruševcu krajem prošle godine sada pretvorila u lavinu širom Srbije. Ako hoćemo da naša deca budu ovde i da ih ne gledamo preko skajpa, da se naši unučići igraju u našim velikim, lepim mačvanskim dvorištima, ako to hoćemo, on mora da ode. Iznad svega želim da čestitam svim ljudima koji su ovde večeras. Lako je šetati u Beogradu, jako je teško šetati u malim mestima, naročito u onim u kojim vlast drži Srpska napredna stranka. ”, izjavio je Katić.

Protestna šetnja sa razvijenim transparentom „1 od 5 miliona – Pokrenimo Mačvu“ krenula je potom ulicama Bogatića. Naredni protest najavljen je za sledeći četvrtak u 19 časova.

 

M.K

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH