ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

22.03.2019 Predstava “Policajci” premijerno izvedena u Bogatiću

Pozorišna publika u Bogatiću večeras je uživala u premijernom izvođenju predstave “Policajci”, pozorišta “Janko Veselinović”. Režija ovog komada Slavomira Mrožeka poverena je Ivanu Tomaševiću, glumcu Šabačkog pozorišta, koji sa ansamblom iz Bogatića sarađuje već šestu sezonu. Kostimograf predstave je Selena Tomašević, a izbor muzike kao i scenografiju potpisuje reditelj.

“Ovo je jedan od onih tekstova koji su uvek i svuda aktuelni, a nama je bilo izazovno postaviti ga na neki novi način, u formi crtanog filma I stripa. Zadovoljsvo je bilo raditi sa ljudima koji su to prihvatili i poverovali, jer je vrlo teško izneti i fizički i glumački I za profesionalne ansamble, ali ja sam oduvek verovao u glumce ovog pozorišta. Mislim da smo uspeli da postignemo ono šta smo planirali”, izjavio je Ivan Tomašević.

Glumačka ekipa prenela je atmosferu i apsurd koji je podvučen u Mrožekovom svevremenom delu, koji se na satiričan način obračunava sa vremenom neslobode u kome vlada euforija strasnog obožavanja vlasti i njenih lažnih idola.

“Tekst nastao 1958.godine, aktuelan posle toliko godina. Prvi put kada smo ga čitali bilo nam je malo neobično i drago nam je da je reditelj verovao u nas, da možemo da uradimo zamišljeno. U svakom slučaju, dali smo sve od sebe, nadam se da je aplauz pokazatelj da smo priču publici doneli na pravi način”, rekao je glumac Miroslav Perić.

U predstavi igraju  Branislav Ković, Miloš Jurišić, Miroslav Perić, Jelica Đonlić, Zvonko Komordžić, Mladen Jurišić i Slaviša Dražić.

 Publika u sali Kulturno obrazovnog centra u Bogatiću  nagradila je dugim aplauzom sve aktere ove zanimljive predstave.

 

M.K

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH