ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

30.03.2019 Završen VIII CACIB Bogatić - Francuski buldog najlepši pas izložbe

Osma Međunarodna izložba pasa svih rasa CACIB Bogatić 2019 okupila je danas na Gradskom stadionu 420 izlagača iz 16 zemalja. U prisustvu sudija Svetske kinološke federacije, učesnika i generalnog sekretara Kinološkog saveza Srbije dr Mahmuda Al Dagistanija, izložbu je otvorio predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac.

“U ime generalnog pokrovitelja ove manifestacije poželeo bih svim učesnicima ovde u Bogatiću uspešan takmičarski dan. Nadam se da će svi oni odavde otići puni dobrih utisaka, bez obzira da li osvojili neku nagradu. Ova naša izložba odavno je prevazišla granice Srbije i okruženja i ja sam ponosan na članove kinološkog udruženja “Mačva”, jer iz godine u godinu našoj opštini priređuju jedan ovakav spektakl i šalju jednu lepu sliku iz Bogatića”, rekao je Beserovac.

Da ljubav prema kinologiji ne poznaje granice, pokazali su mnogobrojni učesnici iz inostranstva, a s obzirom da je izložba u Bogatiću tek druga u ovoj kinološkoj sezoni, organizatori navode da je odziv bio preko očekivanog.

Po završenom ocenjivanju usledilo je proglašenje pobednika u svim  razredima i devet FCI grupa. Četiri psa našla su se u najužem izboru, srpski gonič, zlatni retriver, jorkški terijer i francuski buldog Tientans Mango, koji je proglašen najlepšim psom ovogodišnje izložbe.

„Naša odgajivačnica u Mađarskoj pretežno gaji dalmatince, ovom rasom bavimo se tek dve godine. Imali smo do sada dobre rezultate u zemljama u okruženju, a izuzetno smo voljni da dođemo u Srbiju, jer su ovde nagrade znatno bolje nego u našoj zemlji“, rekla je Bence Janoš,  vlasnica francuskog buldoga.

CACIB Bogatić 2019 održan je uz podršku Međunarodne kinološke federacije i Kinološkog saveza Srbije.

“Izuzetno sam zadovoljan, cela izložba je završena bez ijednog incidenta i žalbe, sudije su radile svoj posao  onako kako treba i ja im čestitam, kao i svim izlagačima koji su učestvovali danas. Nadam se da će ponovo doći, jer je ovo bila jedna od najlepših izložbi do sad. Svi psi su bili lepi i kome god da sam dodelio titulu najlepšeg ne bih pogrešio. Često se dešava da se biraju određene rase, ja sam danas taj šablon izbegao, možda na iznenađenje mnogih, ali svi imaju šanse da budu na pobedničkom postolju”, naveo je dr Mahmud Al Dagistani, generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije.

 

 

M.K

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH