ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

24.05.2019 Прослава 195 година школе “Мика Митровић” у Богатићу и 800 година аутокефалности СПЦ - АКТУЕЛНО

На дан Словенске писмености, верски празник Ћирила и Методија, у Основној школи „Мика Митровић“ у Богатићу, обележен  је Дан школе, разним спортским и културним манифестацијама.

Основана давне 1824.године, под покровитељством кнеза Милоша Обреновића и његовог брата Јеврема, школа у Богатићу данас слави 195 година постојања и рада.

Прослава је почела у 9 часова, спортским активностима на школском полигону, а настављена је на платоу испред и у холу школе.

Присутне професоре, ђаке, родитеље, свештенство, представнике локалне самоуправе и многобројне госте поздравио је Божидар Цмиљановић, директор школе, а најуспешнијим ученицима, учесницима Републичких такмичења уручио је вредне награде.

Млади глумци драмске секције, извели су представу, текст из књиге “Шешир професора Косте Вујића”, у режији наставнице Иване Савић. У музичком делу чули смо предивне гласове извођача изворних, духовних и модерних песама, Исидоре и Јелене, текст о модерној школи, текст Бранислава Нушића о Светом Сави - Растку Немањићу и 800 година аутокефалнсти наше цркве.

Најмлађи учесници из школице цртања и сликања “Светлост", са својим ментором, Драганом Ерцеговчевић, приказали су своје радове на платоу испред школе. Дечији хор “Дуга” КОЦ-а Богатић, под вођством Ивана Остојића извели су 6 предивних композиција. Наступ младих из ФА “Ђидо” је дошла као круна целокупне прославе, у овој изузетној  лепој и захтевној приредби.  

Од прошле године основна школа „Мика Митровић“ слави 24. мај као Дан школе, у сусрет обележавању великог јубилеја, двестогодишњице постојања и рада.

 

 

 

„STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA“ Projekat "Za Blagorodnu Mačvu" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić u 2019. godini.

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH