ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

25.05.2019 Završetak asfaltiranja na putnim pravcima u Bogatiću i ka Banovom Polju AKTUELNO

Danas se završavaju poslovi na uređenju državnog putnog pravca Bogatić - Crna Bara, a proteklih dana završena je rekonstrukcija lokalnog puta, na deonici Bogatić - Banovo Polje. Sredstvima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u saradnji sa JP „Putevi Srbije“ novi asfalt dobile su ulice Nebojše Jerkovića i Branka Đonlića u Bogatiću, kao i polovina putnog pravca koji vodi prema Banovom Polju.

“Uređenje državnog puta drugog B reda broj 320 u dužini od 2150 metara finalizuje se danas, a takođe su završeni radovi  i na opštinskom putu OP7 u dužini od tri hiljade metara. Ova dva putna pravca jako su bitna za sve učesnike u saobraćaju na teritoriji opštine Bogatić. Radove je izvelo preduzeće „Valjevo put“, a vrednost ove investicije je 70 miliona dinara”, rekao je Siniša Puzić, zamenik predsednika Opštine Bogatić.

Projektno-tehničku dokumetaciju za ove poslove izradila je Opština Bogatić, a u narednom periodu, uz pomoć Vlade Republike Srbije, nastaviće se investiranje u putnu infrastrukturu.

“Ovo je tek početak investiranja, što se tiče infrastrukture u Bogatić i građani treba da znaju da su ove investicije veoma bitne, jer sama Opština svojim budžetom ne bi mogla da pokrije ovakve radove. Republika Srbija i Vlada Republike Srbije donirali su oko 70 miliona dinara za ove putne pravce koji su veoma važni na potezu od Bogatića do Banovog Polja. Put je proširen, urađeni su kanali pored, što je veoma bitno jer se na ovoj deonici zadržavala voda na kolovozu, koja je uništavala put, a samim tim je bio i povećan broj saobraćajnih nesreća. Završetkom ovih radova, na ovaj način, rađeno je na bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Građani treba da znaju da će biti urađene i bankine pored puta i imaće normalan prilaz ka svojim dvorištima i kućama, ali je za to potebno vremena i još samo malo strpljenja”, izjavila je Dušica Đuričić, odbornik u Skupštini Opštine Bogatić.

Putni pravac prema Banovom Polju rekonstruisan je do pola, a istim sredstvima naredne godine dovršiće se asfaltiranje preostala tri kilometra, do samog centra ovog sela.

 

M.K

 

„STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA“ Projekat "Za Blagorodnu Mačvu" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić u 2019. godini.

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH