ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

29.05.2019 Predstava „Večera budala“ oduševila mačvansku publiku AKTUELNO

Komediju „Večera budala“ po tekstu Fransisa Vebera večeras su, u sali Kulturno-obrazovnog centra u Bogatiću, premijerno izveli glumci Omladinske scene pozorišta „Janko Veselinović“. Sedmu godinu za redom režiju sa mačvanskim omladincima potpisuje Ivana Terzić, koja je u proteklom periodu sa mladim amaterima iz Bogatića sjajno “plivala” u svim žanrovima.

"Praktikovali smo do sada da jedne godine ide drama, a sledeće komedija, kako zbog publike, tako i zbog prakse omladinaca. Prošle godine smo radili predstavu "Hajde da NE žmurimo", koja je i dalje aktivna, pa smo sada promenili žanr, da i ova podmlađena ekipa uplovi u komediju. A i posle te teške priče prošle sezone mislim da je naša publika zaslužila da imamo ovako jednu lepu komediju zabune Fransisa Vebera", izjavila je rediteljka Ivana Terzić.

Sedmočlani glumački ansambl, koji čine Lazar Puzić, Lazar Zorbić, Emilija Tešić, Mladen Dukić, Stefan Berić, Milica Kojić i Mladen Popović, s lakoćom je doneo poučnu priču, koja je kroz smeh dočarala vrlo ozbiljnu pouku - Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada.

"Nije ni malo lako igrati jedan ovakak komad, naročito nakon prošlogodišnje drame. Drago mi je što je rediteljka imala toliko poverenja u mene i poverila mi jednu od glavnih uloga. Zahvalio bih se svojim kolegama koji su mi pomogli, izneli smo sve do kraja, iako nije bilo jednostavno i nadam se daje publika uživala", rekao je Lazar Puzić.

Da publika nije krila oduševljenje govori i dugotrajan aplauz na kraju predstave, upućen mladim glumcima za sjajno izvođenje i smeh, koji su kao lek, „poslužili“ ljubiteljima teatra u Bogatiću.

 

 

M.K

 

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH