ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

03.11.2019 Породични сабор одржан у Богатићу

На иницијативу неколико мештана варошице  у порти храма Рођења Пресвете Богородице данас је одржан Породични сабор. Целу идеју свесрдно је подржало и Братство цркве у Богатићу, које је заједно са организаторима скупа, бројном децом и родитељима, овог недељног поподнева позвало на солидарност и умножење љубави.

„Овај леп, богоугодан дан искористили смо да се окупимо баш овде и да ставимо акценат на основну ћелију друштва, породицу. У договору са нашим свештеним лицима  нашли смо за сходно да је ово најприродније могуће окружење за овакав скуп. Ја сам се прикључио да помогнем организаторима, нашој омладини из Богатића, младим родитељима, како би оваква окупљања заживела“, изјавио је Зоран Гачић.

Сви придошли у црквену порту учествовали су у заједничком молебану за Косово и Метохију, који су служили свештеници храма Рођења Пресвете Богородице, a потом су најмлађим учесницима поделили освећене крстиће.

„Окупили смо се овде, у нашој светој саборној цркви мачванској, да обавимо један молебан за наш народ у јужној покрајини. Он се обавља с времена на време у свим православним храмовима, а ми смо решили да то урадимо данас код нас, када се одржава и скуп хришћанске заједнице, заједнице у правом смислу речи, оне коју чини породица. Сетимо се речи Христових - "Пустите децу и не браните им да долазе к' мени", тако се и ми понашамо и пригрљавамо децу свом својом љубављу, јер је црква увек уз децу. Данас смо се окупили овде да покажемо и нашем месту, а и шире, како негујемо праве хришћанске вредности“, рекао је Марко Марковић, старешина храма у Богатићу, нагласивши да овај сабор нема никакву политичку конотацију.

Окупљени су потом уживали у музицирању Дечијег хора "Дуга", а у наставку су се малишани, али и они старији, забавили бројним игрицама и надметањима у природи. 

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH