ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

03.06.2020 СПС у Богатићу свечано отворио нове просторије за непосреднији контакт с грађанима

Општински одбор Социјалистичке партије Србије отворио је данас врата нових просторија у самом центру Богатића. Поред бројних чланова и симпатизера, свечаности мачванских социјалиста присуствовали су и Драган Јеремић, државни секретар у Мнистарству заштите животне средине и Ђорђе Милићевић, потпредседник Скупштине Србије.

„Као шеф посланичке групе и као потпредседник Народне скупштине Републике Србије, у претходном временском периоду сам се трудио да дођем до интерактивног односа са грађанима и да са њима направимо једно партнерство. Првог дана када су ми верификовали мандат, рекао сам да постоји онај део обавезе и одговорности који смо преузели, а који ћемо радити у пленуму, али и онај део који ћемо радити ван њега. То значи да ћемо обилазити општине и градове, разговарати са грађанима Србије, покушавати да саслушамо њихове сугестије и предлоге и да све то имплементирамо у рад посланичке групе. Резултат тога управо јесте и повод због ког смо данас овде. Научили смо да слушамо грађане. То сам рекао и друговима овде. У претходном временском периоду радили су јако добро, треба да наставе да буду уз грађане и да слушају свој народ. То ће убудуће чинити овде, у свом изборном штабу. Када имате конкретан програм шта ћете да радите  након 21.јуна, када имате људе који су гарант за реализацију тог програма, онда резултат не може да изостане. Ми смо подигли лествицу и када је реч о Богатићу и када је реч о Мачви и сматрам да је то јако добро, за будућност овог краја и будућност Социјалистичке партије овде и потпуно сам убеђен да ћемо имати резултат далеко бољи у односу на претходне и парламентарне и локалне изборе“, изјавио је Ђорђе Милићевић.

На овом скупу окупили су се и кандидати за одборнике на предстојећим локалним изборима, али и двоје претендената на место посланика у Народној скупштини Републике Србије.

„Чињеница је да смо странка која има прошлост, али и будућност, са кандидатима који ће заступати интересе сваке месне заједнице. Тренутно на републичким изборима ни једна политичка партија која функционише и која излази на изборе у Богатићу нема свог кандидата за народне посланике. Ми испред Социјалистичке партије Србије имамо два, докторку Тијану Пејовић и мене као кандидата, где постоји реална шанса да Мачва након дужег времена добије посланика, који ће најбоље репрезентовати наш крај у Републици Србији. Позивам све грађане да 21.јуна заокруже број два и на локалним и на  републичким изборима и тако дају глас Социјалистичкој партији Србије“, навео је др Горан Макунчевић, кандидат за народног посланика.

Председник Општинског одбора СПС Богатић, Ненад Бесеровац, навео је да је неопходно пажљиво ослушкивати потребе грађана, стога ће нове просторије послужити као место где ће у директном контакту моћи да изађу у сусрет њиховим захтевима.

„Идеја је била да до краја изборне кампање будемо што ближи нашим грађанима, да можемо да им објаснимо наш план и програм, али и представимо наше кандидате на локалној изборној листи. Изузетно је битно бити у сталном контакту са становницима општине Богатић, а да бисмо могли да решавамо проблеме на локалном нивоу, морамо пре свега имати информацију. У овој кампањи желимо да покажемо све наше врлине, да докажемо да смо најорганизованија политичка опција на територији наше општине, што смо показали на прошлим локалним изборима, када смо победили. Такође, ми из изборног циклуса у изборни циклус померамо границе и што се тиче републичке листе, полако растемо, наше бирачко тело традиционално се враћа идеји левице и гласа за Социјалистичку партију Србије. Партију, пре свега, чине људи и управо је наш задатак у овој кампањи да представимо наше кандидате, који имају интегритет у срединама у којим живе и који ће у локалном парламенту радити у интересу грађана. У нашој општини највећи проблем представља комунална инфраструктура, водовод и канализација, али обзиром да смо ми у претходном периоду доста радили на изради пројеката, очекујемо и програм који се најављује „Србија 2020-2025“, где ће држава издвојити велика средства управо за финансирање оваквих пројеката. Након прве фазе топлификације, све наше јавне установе су се ове сезоне грејале са геотермалних извора, очекујемо наставак где ћемо, изградњом геотоплане, моћи да загрејемо читаво насељено место Богатић. Јасно је да ће овде главну трку водити две листе, листа Српске напредне странке и листа Социјалистичке партије Србије,  и верујем да ћемо свакако правити коалицију, као и у претходна два изборна циклуса, али кад је утакмица, онда желите да ваш тим победи и ми ћемо се борити свим снагама да то и остваримо 21.јуна. У нашем одбору је доста младих, али и ветерана, људи који су ту од оснивања партије, који су у најтежим тренуцима очували Социјалистичку партију Србије, и само тако, заједничким снагама, можемо да направимо резултат“, рекао је Ненад Бесеровац, председник ОО СПС Богатић.

 

 

M.K

 
 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH