ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Građani reporteri

29.06.2020 Препоруке Штаба за ванредне ситуације општине Богатић

С обзиром да је дошло до промене у епидемиолошкој ситуацији на Мачванском округу и повећаног броја позитивних на SARS-CoV-2 вирус, што је довело до нестабилне епидемиолошке ситуације, из Завода за јавно здравље Шабац и Штаба за ванредне ситуације општине Богатић подсећају на мере из препорука Републичког кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid 19.

Препорука је да грађани што краће бораве у затвореном простору, где је обавезно ношење маски, уз обезбеђивање удаљености између две особе од најмање једног метра. Не користити вештачку вентилацију, затворени простор обавезно проветравати, у њему мора бити доступан диспензер са средством за дезинфекцију, а на уласку дезобаријера. Досадашње препоруке за понашање у превозном средству важе и даље.

На отвореном простору не постоји лимит за укупан број људи, али је неопходно поштовати физичко дистанцирање између лица од најмање један метар, или ношење маски преко уста, носа и браде.

Фризерски и козметички салони морају радити са корисницима услуга по унапред заказаним терминима. Сва опрема за рад и радне површине морају обавезно бити дезинфиковани након сваке употребе.

У случају сумње да неко од запослених има симптоме заразне болести Covid 19 (повишена температура, кашаљ, краткоћа даха и отежано дисање), одговорно лице је дужно да ту особу удаљи са посла, са препоруком да се одмах јави у надлежни Дом здравља, Ковид амбуланти.

„Јавно-комунално предузеће Богатић ће, по препоруци Општинског штаба за ванредне ситуације, од вечерас вршити дезинфекцију, раствором натријум хипохлорита, свих путних праваца и улица у свим Месним заједницама на територији наше општине. Дезинфекција објеката  оба обданишта, и просторима Јавне управе, Суда, Библиотеке и Културно-образовног центра Богатић наставиће се до даљег, два пута недељно. Наставићемо са дезинфекцијом и на отвореним објектима, капелама и пијацама. Препоручује се поштовање мера физичке дистанце, употреба маски и рукавица, а власницима радњи, продавница, кафића и ресторана коришћење дезобаријера и 70 процентног алкохола за дезинфекцију руку“, рекао је Мирољуб Станић, начелник Штаба за ванредне ситуације општине Богатић.

 

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH