ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

29.07.2015 FK „Hajduk Stanko“ iz Crne Bare ove godine slavi 85 godina postojanja

Daleke 1930. godine kada je mađarski trgovac doneo u Crnu Baru  prvu loptu, pokrenuta je fudbalska priča o „Hajduk Stanku“,  koja traje punih 85 godina.

Prvu titulu FK „Hajduk Stanko“ osvojio je 31. maja 1955. godine u tadašnjoj ligi Mačvanskog Sreza, gde su u finalnoj utakmici odigranoj na stadionu FK „Mačve“ iz Bogatića, savladali ekipu FK „Duško“ iz Klenja, rezultatom 2:0. Okosnica ekipe bili su: Đoka Pavic, Žića Jurišic, Žića Sević, Stojan Marković, Dragan Mihajilović.

Jedna od najuspešnijih generacija u kojoj su igrali: Đoka Pavić,Ćira Ćirić, Koja Mijailović, Cale Marinković, Žića Miražić, Bata Đukanović, Cale Miražić, Mića Miražić, više puta je bila prvak opštine, pet puta  osvajač  „Mačvanskog kupa“ i tri puta „ Kupa Sedmi Avgust“.

Za ekipu koja je 1993. godine prvi put ušla u Mačvansku okružnu ligu igrali su: N.Pejović,Dr.Jurišić, V.Mijailović, Z.Ivanković, M.Teodorović, G.Mijailović, M.Vlajić,D.Mijatović, R.Zekić, Lj.Miražić, M.Ognjenović, D.Tadić, S.Bobić, G.Jurišić i N.Teodorović.

Povodom 64 godine postojanja kluba, 23.3.1994. godine  u Bogatiću je na stadionu FK „Mačve“ odigrana utakmica protiv FK „Partizan“ iz Beograda, a tadašnji prvak SRJ slavio je sa 9:0.

U sezoni 2008-2009. godina, klub kroz baraž prolazi u Međuopštinsku ligu, a najveći uspeh ostvaren je u sezoni 2013-2014. godina -  treća pozicija na tabeli Okružne lige.

Kako se klub razvijao, tako je izgrađen i lep stadion. Urađeni su zidovi na istočnoj i zapadnoj strani, podignuta žica iza oba gola, postavljena ograda na severnoj i delom na zapadnoj strani, jarboli za zastave i još mnogo toga. Zalivni sistem i reflektori omogućili su treninge i u večernjim satima.

„Hajduci sa Drine“ naziv je za najvernije navijače kluba.

 

Povodom proslave 85. godina postojanja kluba, organizovaće se   „Hajdučki turnir“ -  5,6 i 7. avgusta, na kojem će učestvovati: FK„Hajduk Stanko“-Crna Bara,  FK „Jedinstvo“-Štitar, FK „Jedinstvo“-Vladimirci i FK „Zeka Buljubaša“-Ravnje.

 

D.Ostojić

 

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...
 
VRH