ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

21.03.2017 Громки аплаузи за премијеру позоришне представе „Клим Клем“

Позоришна публика у Богатићу вечерас је уживала у  премијери представе „Клим Клем“, позоришта „Јанко Веселиновић“.  Адаптација и режија драме Александра Обреновића  поверена је Ивану Томашевићу, прваку Шабачког позоришта, који са овом трупом сарађује већ четврти пут. Иако је настало пре више од 40 година, ово дело лако осликава садашњицу и нарав данашњег човека који тражи бег у илузију и нестварно. 

"Од 2014. године овде сам режирао копродукцијске представе, које су радили аматери из Богатића и Прњавора, а ово је први пут да радимо појединачно. Никада нисам раздвајао аматерске и професионалне ансамбле, па тако могу да кажем да ово што смо урадили може да парира раме уз раме једном професионалном извођењу. Ово дело није ни мало лако извести, то је драма из нивоа, које је ансамбл уз велико залагање изнео на прави начин. Сав наш труд, који смо уложили протеклих месеци публика је препознала и наградила громким аплаузима, као што сте видели", рекао је редитељ Иван Томашевић.

Костимограф представе је Селена Томашевић, а избор музике радио је редитељ, као и сцеографију, уз помоћ Михаила Брезине.

Добро знана лица, Мирослав Перић, Мина Шанковић, Бранислав Ковић, Нинко Ковачевић, Зоран Гвозденовић и Милош Јуришић, заједно са остатком глумачке екипе коју чине Ана Ракић, Звонко Коморџић, Дамир Вучетић, Младен Јуришић, Славиша Дражић, Саво Абдушевић и Милица Абдушевић, бравурозно је приказала сцене и ситуације које је писац задао, што је публика у препуној сали Културно образовног центра више пута поздравила бурним аплаузима.

"Велико залагање целе екипе стоји иза ове представе, а лично ја сам много научио од самог редитеља, који ми је и у овој представи поверио главну ролу. Месецима смо пролазили сцену по сцену и на крају добили финални производ који је, по реакцијама публике одличан", изјавио је Мирослав Перић, Тиква из преставе "Клим Клем", на кога се надовезао Нинко Ковачевић, коме су поверене три улоге.

"Наилазили смо на низ зачкољица у раду ове представе, од ледених дана до одустајања глумаца, али радује чињеница да  половину екипе чине глумци дебитанти, или они који играју други и трећи пут, што говори само да ово позориште неће имати проблема у будућем раду" додао је доајен мачванског аматеризма.

Овом представом аматери из Богатића још једном су верној позоришној публици показали зашто се годинама налазе у самом врху српског аматеризма и оправдали изреку да "Магија почиње када се светла погасе".

 

 

М.К

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH