ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

13.05.2017 Osnovci u Klenju i Crnoj Bari proslavili Dan škole

Osnovne škole „Janko Veselinović“ u Crnoj Bari i „Laza K. Lazarević“ u Klenju obeležile su danas Dan škole. Osnovci u ova dva sela pripremili su prigodne sadržaje i kulturno-umetnički program za prisutne goste.

Prošlo je skoro vek i po od osnivanja Osnovne škole u Klenju, a tek od 2004.godine ova obrazovna ustanova  nosi naziv poznatog srpskog  književnika. 

Direktorka Kojić,za Mačva Info, istakla je:” U prethodne  dve godine  urađeno je dosta, kupljen je značajan broj nastavnih sredstava, u potpunosti je rekonstruisana fiskulturna sala. Da bi nastava  i uslovi školovanja bili kvalitetniji nedostaje još mnogo toga, pre svega i najhitnije potrebna je rekonstrukcija  školskog toaleta. Projekat smo predali Ministarstvu prosvete i čekamo odgovor.”

Bogat kulturno-umetnički program u OŠ „Janko Veselinović“ u Crnoj Bari bio je uvod u dodelu nagrada učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima u ovoj školskoj godini, a zahvalnice su uručene i njihovim nastavnicima. Mnogobrojni gosti, prosvetni radnici, đaci i roditelji uživali su u nastupu školskog hora, kao i Kulturno-umetničkog društva „Jelica“  iz Crne Bare.

Direktorka Snežana Mijatović za naš portal naglasila je: ”Školu sa izdvojenim odeljenjima u Sovljaku i Glogovcu pohađa 203 učenika u šesnaest odeljenja, a dogodine će zbog pada nataliteta, što je jedan od najvećih problema, biti jedno odeljenje manje. U prethodnom periodu obnovljen  je veći deo  školske infrastrukture, ali to nije dovoljno. Da bi uslovi školovanja bili u potpunosti zadovoljavajući, neophodna je kompletna rekonstrukcija.”

Na proslavama, učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na školskim, opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima, uručene su nagrade i priznanja.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH