ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

31.05.2018 Мобилна апликација „Изабрани доктор“ за лако заказивање прегледа код изабраног лекара

Министарство здравља представило је мобилну апликацију „Изабрани доктор“, која грађанима омогућава брз и једноставан начин заказивања прегледа код изабраног доктора, као и увид у статус здравственог осигурања.

Мобилну апликацију „Изабрани доктор“ грађани могу бесплатно преузети са Гугл плеј продавнице (Google Play Store), а за активацију апликације потребно је унети ЛБО број, односно лични идентификациони број осигураника са картице здравственог осигурања, као и број мобилног телефона на који ће бити послат ПИН за активацију.

Поред заказивања прегледа код изабраног лекара, планирано је да у наредном периоду путем апликације грађани добију и могућност да буду обавештени/ подсећани на термин, односно време заказаног прегледа и на другим нивоима здравствене заштите, уз могућност отказивања, јер статистика показује да се тренутно близу 30% грађана не појави на заказани преглед.

 Мобилна апликација представља још један корак ка пуној имплементацији Интегрисаног Здравственог Информационог Система (ИЗИС). Поред апликације „Изабрани доктор“, као део ИЗИС-а функционише и еРецепт који је наишао на изузетне реакције грађана, а у оквиру којег је од новембра до данас прописано 23.989.973 рецепата од тога је 1.710.966 хроничних обновљивих терапија (еТерапија), као и електронски систем заказивања прегледа.

Електронски рецепт биће имплементиран на територији читаве земље у најкраћем року, а након тога планирано је и увођење електронског картона (еКартон). Министарство здравља, као један од лидера у области информатизације и дигитализације,  наставиће да и у наредном периоду посебну пажњу посвети овој области, у циљу обезбеђивања бржег и ефикаснијег функционисања здравственог система.

 

 

 

Извор: www.zdravlje.gov.rs

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH