ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

06.02.2021 Начелник Округа о посети граду Лозници и обиласку вакциналног пункта у Дому здравља Лозница

У склопу редовних активности обиласка локалних самоуправа и праћењу спровођења имунизације на територији Мачаванског управног округа, начелник Владан Красавац је у петак 05.фебруара  боравио у Лозници. Том приликом у Градској управи одржан је састанак са градоначелником Видојем Петровићем и сарадницима о актуелној епидемиолошкој ситуацији и току спровођења имунизације грађана, као приоритетног задатка у циљу спречавања ширења епидемије COVID-19, заштити здравља грађана  и ублажавању последица које је вирус изазвао у популацији и економији овог дела Управног округа.

Након разговора начелник Владан Красавац и градоначелник Видоје Петровић посетили су вакциналне пунктове који су постављени у Дому здравља "Др Миленко Марин" у Лозници.

Начин организовања рада на пунктовима пренела је директор Дома здравља Бранка Красавац. Нагласила је да ова здравствена установа има  пуну подршку локалне самоуправе, али и свих других здравствених установа са подручја града, у виду испомоћи у процесу спровођења имунизације.

"Цео здравствени систем овог краја укључен је у имунизацију грађана, а ту је и помоћ локалне самоуправе, што је  разлог  успешног спровођења поцеса вакцинације", нагласила је директока Бранка Красавац. Упућен је апел свим пацијентима да се за вакцинацију пријаве преко портала еУправа, како би се избегле гужве и сам процес вакцинације спроводио без проблема.

У разговорима су учествовали и здравствени радници који непосредно спроводе процес имунизације у овој здравственој установи. Ради се о великом броју медицинског особља лекара и медицинских сестара који спроводе вакцинацију.

Задовољство процесом имунизације који се спроводи беспрекорно исказао је и градоначелник Видоје Петровић, истичући као и до сада,  велику улогу врха државе.Изражава велику  захвалност и свим здравственим радницима.

"Имамо добру организацију и одличну сарадњу од саме државе када је у питању  обезбеђење вакцине али и  организација и давање вакцине које се спроводи у Лозници је на завидном нивоу. Људи су дали свој максимум  и у претходном периоду, али и у току саме имунизације. Ми смо ту да помогнемо, али су они носиоци посла и хероји овог времена, што показују у свакој ситуацији. Одзив је изузетан и грађани Лознице су се као и до сада показали одговорно и савесно", рекао је између осталог градоначелник Видоје Петровић. Наводи да је до сада вакцину примило   5704 лица, док је 126 ревакцинисано, што је у поређењу са бројем становника града Лознице ово један од најбољих градова у Србији. Захваљује се локалним медијима који су у овим изузетно тешким временима, дали велики допринос  благовременом  информисању грађана.   

Истичући добру организацију процеса вакцинације који се у Лозници спроводи и значајан број људи који је до сада вакцинисан, начелник Владан Красавац је нагласио да је као и до сада огранизација у Лозници на највишем нивоу у шта се и лично уверио обилазећи вакциналне пунктове.

"Процес имунизације, који је започео 20.јануара, обухватио је велики број наших грађана. До сада је вакцинисано преко 17000 становника  Мачванског управног округа, а у самој Лозници око 6000 грађана.Највећи број вакцинисаних свакако је у граду Шапцу,  због највећег броја грађана који у Шапцу живе. Лозница има једну од најбоље организованих акција у Републици Србији, што се огледа бројем отворених вакциналних пунктова којих је пет на подручју града. У самом  Дома здравља има четири под пункта, па се истовремено вакцинише четири до пет пацијената, што у великој мери убрзава поступак вакцинације, умањује ризик окупљања већег броја људи и грађанима олакшава вакцинацију. Тренутно се ради  дезинфекција простора у коме се спроводи имунизација, која се од недеље наставља истом динамиком. Процес вакцинације условљен је обезбеђивањем довољних количина вакцине које се достављају домовима здравља према исказаним потребама и броју становника. Ми смо једна од ретких држава која је успела да свом становништву омогући избор вакцине, што економски и медицински  много развијеније земље, нису успеле.Овим је држава Србија показала огромну одговорност и бригу према свом народу", навео је Владан Красавац.

Начелник Мачванског управног округа  Владан Красавац ће и у наредним данима обилазити локалне самоуправе на територији Управног округа, у циљу праћења тока имунизације, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

 

                                                                                                              Кабинет начелника

                                                                                                               Владана Красавца

 

 

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH