ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

21.09.2021 Саопштење начелника Мачванског управног округа

Саопштење кабинета начелника Мачванског управног округа преносимо у целости. Саопштење ни у појединостима ни у целости не одражава ставове медија Мачва Инфо. Мачва Инфо не сноси одговорност за  садржаје које добијамо од надлежних инстанци и објављујемо без цензуре, као саопштења у целости:

Извештај  са отварања  48.Међународног симпозијума о операционим истраживањима SYM-OP-IS 2021

Бања Ковиљача је од 20-23.септембра домаћин одржавања 48. Међународног симпозијума о  операционим истраживањима SYM-OP-IS 2021.Реч је о скупу дуге традиције који од 1974.године  окупља истраживаче,представнике привреде и стручњаке из области операционих истраживања.Ове године организатор SYM-OP-IS су Математички факултет Универзитета у Београду и Математички институт САНУ у сарадњи са бројним научноистраживачким и другим институцијама и удружењима,као што су Факултет организационих наука,Војска Србије,Министарство одбране,Саобраћајни факултет,Институт Михаило Пупин,Економски факултет,Рударско-геолошки факултет,Министарство просвете,науке и технолошког развоја и многе друге.

На предлог проф.др Зорице Станимировић,родом из Лознице, председника Организационог одбора овај еминентни скуп одржава се у Бањи Ковиљачи, јер  Лозница и цео Мачвански управни округ посебну пажњу посвећују образовању и подржавају  научноистраживачку активност.

Свечано отварање Међународног симпозијума  одржано је у понедељак 20.септембра,са почетком  у 16 часова у Хотелу  Royal Spa у Бањи Ковиљачи.

Међународни симпозијум је отворио  Владан Красавац,начелник Мачванског управног округа речима:

Поштовани и уважени гости,драги пријатељи,даме и господо

Бити гост и присуствовати оваквом скупу, а истовремено бити у прилици и  поздравити еминентне професоре,научне раднике и све учеснике Међународног симпозијума о операционим истраживањима за мене представља велику част и задовољство.

Зато вас у име Мачванског управног округа и име наших осам локалних самоуправа и у своје лично име срдачно поздрављам.

Такође бих се захвалио и председнику Организационог одбора овог симпозијума проф.др Зорици Станимировић, професору Математичког факултета Универзитета у Београду што је Мачвански управни округ  и град Лозницу одабрала као место одржавања 48. Међународног симпозијума о операционим истраживањима.

Овај крај посебну пажњу поклања образовању и подржава научно-истраживачке активности.

Овај град има и свој Научни центар и свој "Тим за Лозницу"-Тим за будућност састављен од најбољих студената из различитих области који су се вратили у свој родни крај.

Овај град је изнедрио бројне великане и зато сте данас на правом месту.

Желим вам успешан и квалитетан рад на Симпозијуму ,угодан боравак у бисеру бањског туризма,нашој Бањи Ковиљачи и граду Лозници.

Срећно и живели.

Симпозијум се састоји од пленарних предавања и бројних секција кроз које се подстиче размена између различитих области оптимизације,науке и индустрије и омогућава синтеза теоријског и практичног знања  из операционих истраживања.

 

 Кабинет начелника

 Владана Красавца

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH