ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

04.10.2021 Саопштење начелника Мачванског управног округа

Саопштење кабинета начелника Мачванског управног округа преносимо у целости. Саопштење ни у појединостима ни у целости не одражава ставове медија Мачва Инфо. Мачва Инфо не сноси одговорност за  садржаје које добијамо од надлежних инстанци и објављујемо без цензуре, као саопштења у целости:     

Мере које је Влада Републике Србије, у складу са Одлуком Кризног штаба, донела 16.јуна,као и измене од 17.јуна 2021.године, са којима су све локалне самоуправе Мачванског управног округа упознате даном доношења и даље се примењују.

Према подацима Кризног штаба на подручју Републике Србије свакодневно се повећава број преминулих, заражених, хоспитализованих и лица која се јављају на прегледе у ковид амбуланте. Повећање новооболелих присутно је и на територији Мачванског управног округа, па се епидемиолошка ситуација погоршава.

Да би спречили даљи раст броја оболелеих морају се свакодневно спроводити надзори и промоција вакцинације како би што пре дошли до колективног имунитета.

Координациона комисија за инспекцијски надзор упутила је хитан допис Управним окрузима да се почев од четвртка 30. септембра до понедељка 04. октобра појача интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције /милиције, о чему су руководиоци инспекцијских служби одмах обавештени,како би сачинили план надзора за продужени викенд.И даље постоји обавеза достављања извештаја о одржаним манифестацијама са преко 500 људи.

Редовни надзори у примени епидемиолошких мера настављени су свакодневно, по утврђеној динамици. Без ограничења радног времена могу радити: апотеке (укључујући ветеринарске и пољопривредне апотеке); бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива; трговински, угоститељски и други објекати који врше доставу хране; ординације и лабораторије у којима се пружају медицинске и стоматолошке услуге и ветеринарске ординације и лабораторије и сл. и све радње-објекти у области трговине на мало- трговинске и друге радње, продавнице.

Координисани инспекцијски надзори усмерени су ка објектима и делатностима које су и у овој актуелној ситуацији препознате као епидемиолошки ризици и то: угоститељски објекти; објекти за организовање свадби и других приватних прослава; јавни превоз;објекти за организовање спортских и рекреативних догађаја и сл.; тржни центри и малопродајни објекти; објекти туризма, концерти.

Потребнo је обновити комуникацију и непосредну сарадњу са надлежном полицијском управом ради ангажовања припадника МУПа, у циљу пружање подршке и безбедности у току рада свим републичким и локалним инспекторима.

Начелници управних округа и даље су у обавези да у сарадњи са руководиоцима санитарне инспекције и руководиоцима комуналне инспекције односно милиције, изврше усклађивање планова рада, у односу на напред наведене приоритете надзора, на начин да људски ресурси буду рационално распоређени, сходно капацитетима.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководиоцима републичких инспекцијских служби и инспекцијских служби локалних самоуправа са подручја Управног округа,а у контроле су укључени сви расположиви људски и материјални ресурси.

Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се достављају Мачванском управном округу.
Сваки инспектор у свом инспекцијском надзору дужан је да се надзираном субјекту легитимише,чак и пре него што надзирани субјект затражи /осим у случајевима прикривене куповине /.

Од четвртка 30.септембра до понедељка 04.октобра контролисан је 991 објекат, а у надзору је учествовало 117 инспекторa. Током надзора противепидемијских мера инспектори су утврдили непоштовање радног времена једног објекта, па је издат један прекршајни налог од 150.000 динара.

Од 19. марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.

На подручју Републике Србије свакодневно се повећава број преминулих, новозаражених ,све је више људи на болничком лечењу и лица која се јављају на прегледе у ковид амбуланте.Здравствена струка упозорава да је ситуација забрињавајућа.

Кабинет начелника
Владана Красавца

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH