ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

05.10.2021 Haos u Ljubljani: Helikopteri nadletali grad

Policija je vodenim topom i suzavcima razbila protest protiv vladinih korona mera u Ljubljani.
Demonstranti koji su se okupili na Trgu republike glavnog grada Slovenije marširali su ulicama protiv vladinih mera izazvanih korona virusom.
Policija je reagovala i upotrebila vodeni top i suzavac.
 
Ubrzo nakon toga protesti su razbijeni, a demonstranti su se raštrkali po manjim ulicama. Policija je sve pratila iz vazduha, odnosno iz helikoptera koji je nadletao šire područje centra grada.".
Demonstranti su se nakon policijske ofanzivne vratili na Trg republike, ali u manjem broju.
Inače, u svetlu najave novog masovnog protesta protiv vladinih mera u Ljubljani, pre samita EU – Zapadni Balkan, koji počinje sutra, Vlada Slovenije je prvi put u istoriji nezavisnosti aktivirala član 9. Zakona o policijskim dužnostima i ovlašćenjima.
To znači da će policijski službenici upozoriti ljude koji izađu na proteste, a u slučaju nepoštovanja uputstva mogu delovati silom. Novina je što u ovom slučaju ne mora da se dogodi nasilje da bi policija reagovala.
Organizator protesta protiv epidemioloških mera već je najavio da će uložiti žalbu Ustavnom sudu zbog odluke koja je, kako kažu, "nezakonita i neustavna".
Demonstranti pokušali da uđu u redakciju N1 Slovenija
Grupa demonstranata pokušala je večeras da uđe u redakciju N1 Slovenije, a jedan od demonstranata je razbio i staklo na vratima redakcije.
 
Prenos četvrtog protesta na Trgu republike, koji je ekipa N1 pratila uživo na veb stranici n1info.si, morao je biti obustavljen.
Pojedini demonstranti pokušali su da provale u prostorije N1, a novinari su uspeli da spreče ulazak u redakciju u poslednji čas. Demonstranti, koje ekipa N1 nije pustila u prostorije redakcije, su se nakon toga razbesneli i razbili staklo na vratima. U prostorije N1 ubačen je i suzavac, prenela je ova redakcija.
 
 
 
 
 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH