ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

14.10.2021 Преминуо глумац Марко Живић

Глумац Марко Живић преминуо је данас у болници „Драгиша Мишовић“.
Живић је последње три недеље провео на болничком лечењу, а стање му се све више погоршавало. Остаће упамћен по богатој позоришној и телевизијској каријери.
 
„Данас је у Београду преминуо првак нашег позоришта Марко Живић. Хвала му за све и вечна му слава. Драги Марко, заувек ћеш бити са нама", саопштено је из Београдског драмског позоришта на интернет порталу те установе.
 
Марко Живић пребачен је у болницу „Драгиша Мишовић“ пре три недеље, али му се стање пре недељу дана погоршало, па су лекари морали да га интубирају.
 
Живић је имао обострану упалу плућа, а добио је и бактеријску инфекцију дигестивног тракта која је додатно закомпликовала његово стање.
 
Глумац је 2008. године открио да болује од рака желуца и једњака. После тешке операције и лечења, успео је да се опорави.
 
Даске су му живот значиле
Рођен је 4. априла 1972. године у Крушевцу, а глуму је завршио 1995. на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Радета Марковића.
 
Био је стални члан Позоришта на Теразијама и Београдског драмског позоришта, где је играо у бројним представама, попут Кад су цветале тикве, Не играј на Енглезе, Свирај то поново, Лет изнад кукавичјег гнезда, Делиријум тременс...
 
Свој таленат показао је и у другим позориштима, а добитник је бројних признања.
 
Глумио је и у филмовима и серијама, попут Београдског фантома, Монтевидео, Бог те видео, Сенкама над Балканом, као и у новој серији Бранилац на РТС-у.
 
На телевизији се често појављивао у улози водитеља. На РТС-у је био један од водитеља новогодишњег шоу-програма Луда ноћ. Осим тога, пет циклуса је водио квиз Здраво, Европо, а имао је емисију Марко Живић шоу на ТВ Фокс. Био је и радо виђен гост РТС-ових емисија.
 
Често је давао гласове цртаним ликовима у синхронизованим верзијама на српском, па је тако био медвед Белу у Књизи о џунгли 2, Ним Галу у филму Епик, Рафаело у Рио и Рио 2, Миро у Артуру и Минимојима и миш Мортон у Хортону.
 
Бавио се хуманитарним радом и учествовао у бројним акцијама.
 
Од водитељке Наташе Павловић се, после четворогодишњег брака, развео 2015. године.
 
 
 
Извор: РТС
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH