ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

27.10.2022 Честитка начелника Мачванског округа поводом Свете Петке

Српска православна црква и верници славе празник посвећен Преподнобној мати Параскеви у народу познат као Света Петка.Овој светитељки верници се обраћају молитвом за помоћ и спас од болести и других животних невоља.Света Петка је уједно и слава медицинских сестара и техничара.

 

Тим поводом  начелник Мачванског управног округа Владан Красавац,упутио је честитку у којој се каже:

 

"Медицинске сестре и техничари сваке године, 27.октобра обележавају Свету Петку Параскеву ,заштитницу жена,болесних и сиромашних.Традиционално,уз славски колач и свећу прославља се дан Светитељке која је име добила од Срба,по дану у недељи, петку.

Заједно са лекарима у   свим  здравственим установама, медицинске сестре и техничари  воде борбу за сваки људски живот  и здравље наших грађана.Њихов посао је  изузетно  захтеван и одговоран,  део су  тима  који добре резултате постиже само заједничким и савесним радом, па је и дан који је посвећен медицинским сестрама и техничарима  дан који слави ову хуману професију и указује на њену важност.

Упућујемо  речи захвалности и поштовања  за храброст, знање и труд који у овим тешким временима медицинске сестре и техничари испољавају, како би се сачували живот и здравље народа.

Српској православној цркви и свим  грађанима који славе Свету Петку  честитам празник са жељом да је прославе у миру , здрављу и весељу окружени породицом и  људима које поштују и воле".

 

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH