ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

22.02.2023 Dodeljena besplatna auto sedišta za decu iz opštine Bogatić

U sali Kulturno-obrazovnog centra u Bogatiću danas su uručena 134 besplatna auto sedišta roditeljima koji su ispunili uslove javnog poziva, zaključenog 25.januara, a koji je  sproveo Savet za koordinaciju bezbednosti saobraćaja opštine Bogatić,  u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Javni poziv važio je za roditelje čija su deca rođena tokom 2021. i 2022.godine.

“Ovo je samo jedna u nizu mera koje Savet sprovodi, tako da ove godine imamo čak 134 sedišta koja delimo roditeljima, od kojih je donacija Agencije za bezbednost saobraćaja trideset auto sedišta za decu. U narednom periodu planiranо je da se urade određene analize, ali i još akcija za decu mlađeg uzrasta i starije od 65 godina”, rekao je Nikola Tošić, ispred Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Bogatić.

U okviru projekta koji realizuje Agencija za bezbednost  saobraćaja Republike Srbije, uz dodelu sedišta, danas je organizovana i edukacija za roditelje, uz upitstvo za pravilno korišćenje auto sedišta.

“Ono što je zabrinjavajuće jeste to da je opština Bogatić  na 123.mestu, od 161 lokalne samouprave, po indikatorima upotrebe sigurnosnih dečijih auto sedišta. To je procenat negde oko 52 posto upotrebe auto sedišta i ispod je republičkog proseka koji je za 2022. godinu bio oko 60 posto. Mi smo danas ovde da edukujemo ili podsetimo o pravilnoj upotrebi dečijih auto sedišta, jer su rezultati na terenu pokazali da čak i kod njihove upotrebe imamo veliki broj onih koji ne znaju kako se pravilno koriste. Znamo da je od 2017.do 2021.godine 63 dece poginulo u saobraćaju i mi kao Agencija pružamo još jedan vid prevencije i edukacije svima danas ovde, najpre roditeljima”, izjavio je Mijat Cerović ispred Agencije za bezbednost saobraćaja.

Zamenik predsednika Opštine Bogatić, Teodor Teodorović, istakao je da će se saradnja sa Agencijom za bezbednost daobraćaja nastaviti i u narednom periodu na realizaciji sličnih projekata.

“Drago mi je što smo uprkos teškoj i izazovnoj godini u svim oblastima života uspeli da realizujemo ovu značajnu aktivnost, odnosno nabavku auto sedišta za naše najmlađe. Ovaj događaj  jedna od mera podrške porodici koju opština Bogatić sprovodi, ali i način ukazivanja na značaj bezbednosti dece prilikom vožnje. Ova sedišta su jako kvalitetna i poseduju sve neophodne sertifikate. Siguran sam da će deca Bogatića u njima biti bezbedna, a iskoristiću ovu priliku da apelujem na prisutne roditele da naročito vode računa u saobraćaju kada voze svoju decu. Izuzetno sam zadovoljan što ovaj projekat, koji uspešno realizujemo već godinama unazad, uvek izaziva veliko interesovanje naših sugrađana. Verujem da je primarni cilj svih nas, od ovde s prisutnih u sali, ponosnih roditelja, baka i deka pa do institucija i društva u celini, da naša deca budu zdrava, srećna i bezbedna”, naveo je u svom obraćanju Teodorović.

Sa ciljem unapređenja bezbednosti saobraćaja dece kao putnika u automobilima, Opština Bogatić je za auto sedišta za najmlađe izdvojila više od 700 hiljada dinara.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH