ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

22.02.2023 Саопштење начелника Мачванског управног округа

Извештај о расподели меркантилног кукуруза у лозничком крају 

Крајем 2022.године Влада Републике Србије донела је меру намењену произвођачима музних крава, како би се очувао сточни фонд и стабилизовала производња млека на подручју наше земље. Реч је о расподели меркантилног кукуруза пољопривредницима који су испунили услове које је прописало Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. Овај значајан пројекат реализује се активним учешћем управних округа, локалних самоуправа и пољопривредних стручних и саветодавних служби на територији читаве Републике Србије.

На подручју Мачванског управног округа ПССС Шабац  и "Пољосавет" Лозница  предузеле су бројне  активности  и ангажовале потребан кадровски потенцијал како би се што ефикасније реализовала расподела, а пољопривредници добили количине меркантилног кукуруза које су распоређене по утврђеним критеријумима.

У уторак 21.фебруара 2023.године, у Ступници је  реализована расподела меркантилног кукуруза пољопривредницима лозничког краја,којој су присуствовали градоначелник Лознице Видоје Петровић и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

Расподелом је обухваћено 236 газдинстава којима је као помоћ и подршка  опредељено  425.760 килограма меркантилног кукуруза. Организовање транспорта од  Платичева  које је одређено као складиште за овај крај, до Ступнице где се обавља паковање  и  расподела, реализовано је уз финансијску помоћ  и техничку подршку  града Лознице.

Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, који координира ову акцију, задоваољан је динамиком расподеле и активностима које локалне самоуправе са подручја Управног  округа спроводе, како би се овај пројекат реализовао у што краћем року на добробит пољопривредника којима ова помоћ и те како много значи. Претходну годину обележио је сушни период  и мањак сточне хране ,па је у сврху помоћи сточарима реаговано мером државе Србије из Републичких робних резерви. Мачвански управни округ је пољопривредни крај  и за овај пројекат аплицирало је 1236 регистрованих  пољопривредних газдинстава којима ће бити дистрибуирано 2683 тоне меркантилног кукуруза. Очекује да се до краја марта месеца ова расподела у потпуности  реализује, на добробит свих пољопривредника који су поднели захтеве за добијање меркантилног кукуруза.

Начелник Жељко Марјановић изразио  је велику захвалност председнику државе Александру Вучићу, Влади Србије и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде што су овом мером  благовремено реаговали, како би се помогло пољопривредницима  у очувању сточног фонда и стабилизацији тржишта млека.

 

Кабинет начелника Мачванског управног округа

 

 

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH