ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

07.07.2023 Граница између стварног и виртуалног

Играње игрица онлајн може изложити децу различитим потенцијалним претњама. Она могу бити изложена вређању, омаловажавању или увредама од других играча, као и дијалогу са непознатима, а неретко де деђава да деца, нарочито адолесценти, развију зависност од игрица.
Онлине игре често омогућавају играчима да комуницирају са другима преко цхат-а или гласа. Ово може довести до интеракције са непознатим особама које могу бити потенцијално опасне и које могу покушати развити однос са децом у циљу манипулације и злоупотребе. Овај облик грооминг-а може започети кроз онлине игрице.
Деца могу постати претерано зависна од онлине игрица, занемарујући друге обавезе попут школе, социјалних активности и физичке активности. У неким играма, играчи могу бити изложени непоштеним трговцима или лоповима који покушавају преварити децу да деле своје личне информације или их навести да купе виртуелне ствари, а они такође могу бити мета хакера, који покушавају хаковати њихове налоге, што може резултирати губитком личних података, виртуелних или материјалних добара.
Родитељи требају бити свесни ових претњи и предузети кораке како би обезбедили сигурност своје деце приликом играња онлине игрица. То укључује постављање граница времена за играње, праћење играчких активности, разговоре о правилима онлине понашања и коришћење родитељских контрола како би се спречио приступ неодговарајућем садржају.
 
 
 

Ставови изнети у подржаном медијсkом пројеkту нужно не изражавају ставове органа kоји је доделио средства. пројекат "Заштитимо децу на интернету“, суфинансиран је из буџета Општине Богатић у 2023. години.

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH