ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

26.09.2023 Ко се брине за нашу сајбер безбедност?

Сајбер безбедност је сложено питање које укључује различите организације, агенције и иницијативе, како на националном, тако и на међународном нивоу. Многе земље имају своје националне центре за сајбер безбедност или сличне организације које раде на праћењу и реаговању на сајбер претње. Ови центри обично сарађују с владиним агенцијама, приватним сектором и другим партнерима.

Државне и локалне полицијске снаге имају одељења која се баве кибернетичким криминалом. Они истражују сајбер нападе, пружају подршку жртвама и помажу у спровођењу закона у дигиталном окружењу.

Агенције за националну безбедност у многим земљама имају своје одељење за сајбер безбедност које прати и анализира претње које могу угрозити националну сигурност.

Различите владине агенције често имају задужења за сајбер безбедност. То укључује Министарства информационих технологија, националне одбрамбене агенције и друге релевантне организације.

Такође, различите међународне организације баве се питањима сајбер безбедности, укључујући ИНТЕРПОЛ, Еуропол, НАТО и УН. Ове организације често сарађују на глобалном нивоу како би делиле информације и заједно се суочавале са сајбер претњама.

Компаније које пружају услуге у области информационих технологија, као и оне које се баве сајбер безбедношћу, играју кључну улогу у заштити онлине околине. Ове компаније често раде са владама, организацијама и појединцима како би идентификовале и умањиле ризике.

Школе, универзитети и образовне институције такође имају улогу у подизању свести о сајбер безбедности и обучавању стручњака за рад у овој области.

Поред горе наведених, постоји низ нестандардних организација, невладиних организација и иницијатива које раде на побољшању сајбер безбедности кроз образовање, подизање свести и активности заштите људских права на интернету.

Све ове организације често сарађују како би заједнички одговориле на изазове сајбер безбедности, јер је ово питање које захтева координисане напоре на различитим нивоима и између различитих сектора друштва.

 

 

 

Ставови изнети у подржаном медијсkом пројеkту нужно не изражавају ставове органа kоји је доделио средства. пројекат "Заштитимо децу на интернету“, суфинансиран је из буџета Општине Богатић у 2023. години.

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH