ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

28.07.2016 Svečano zatvorena 18. slikarska kolonija “Sovljak 2016”

U Etno parku  u Sovljaku  svečano je zatvorena  18. slikarska kolonija  „Sovljak 2016“. 

Pod krošnjama stoletne lipe, od 22. jula inspiraciju za svoje radove pronašli su umetnici iz raznih krajeva Srbije:  Vladimir Vlajić iz Beograda, Đorđe Stanić iz Užica, Milena Radić iz Kaća, Radmila Matejević iz Niša, Miroljub Sretenović iz Kragujevca,Dimitrije Kolarević iz Bačkog Jarka, Milovan Panić iz Pančeva i Milivoje Štulović iz Kragujevca.

Svaki umetnik darivao je dva rada, koja su refleksija ličnog  stila i jedinstvenog nadahnuća. Portreti, dela apstraktne umetnosti, pejzaži, našli su svoje mesto u novoj kolekciji slika, koje će upotpuniti bogatu riznicu KOC-a  i opštine Bogatić.

“Izuzetna je čast što smo po 18. put ugostili plejadu vrsnih slikara. Oni su nam ostavili vredna umetnička dela sa prelepim motivima, koji su plod inspiracije nastale u mačvanskom podneblju”, rekla je za Mačva Info, Tanja Jurišić, direktor Kulturno – obrazovnog centra.

Slikari iz Sovljaka uvek ponesu lepe uspomene i steknu nova prijateljstva. Na dar Mačvanima ostavili su vredna umetnička dela, koja će zauvek ostati spona između umetnosti i mačvanskog gostoprimstva.

“Nosim veoma lepe uspemene i voleo bih da vaš kraj ponovo posetim. Bila je čast učestvovati na ovoj koloniji i družiti se sa kolegama”, izjavio je Vladimir Vlajić, akademski slikar iz Beograda.

Zahvalnice i poklone umetnicima uručili su: Tanja Jurišić, direktor KOC Bogatić i Dragomir Ninković, koordinator slikarske kolonije. Pozdravnom besedom koloniju je svečano zatvorio Dragan Martinović - Martin.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što likovna kolonija u Sovljaku i danas diše punim plućima. Sve ono što je Milić od Mačve svojim delom zaveštao našem narodu, kroz ovu koloniju dobija potpuni smisao. Nadam se da će slikari uvek rado svraćati u Mačvu i odavde nositi lepe uspomene”, rekao je Martin.

Ljubitelji likovne umetnosti u Mačvi, 16 umetničkih dela u bojama zavičaja, imaće priliku da vide u Svečanoj sali Skupštine opštine Bogatić, na izložbi koja se tradicionalno održava svake godine, kada se dela u potpunosti pripreme za izlaganje. Postavka vrednih umetničkih dela, osvanuće i u kulturnim centrima u regionu, najavili su organizatori.

 

N.Isaković

Projekat "Mačva Info" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić - "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva"
 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH