ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

07.04.2015 Postavljeni kontejneri u Belotiću i Metkoviću

U  Belotiću i Mačvanskom Metkoviću radnici JKP „Bogatić“ postavili su 36 plastičnih i metalnih kontejnera za odlaganje smeća. Po ulicama u Belotiću raspoređeno je  22 kontejnera, a u  Mačvanskom Metkoviću 14. Na kontejnerima su istaknuta  upustva koji otpad nije za odlaganje.

“Problem sa viškom otpada nastao je nakon realizacije projekta Unapređenje upravljanja otpadom u opštinama Bogatić i Vladimirci u okviru kojeg su zatvorene divlje deponije u Metkoviću i Belotiću.  Postavljanjem kontejnera u ovim mesnim zajednicama, pokušavamo da rešimo problem. Sredstva za kupovinu kontejnera izdvojena su iz budžeta JKP-a i Opštine Bogatić. Mi ne osećamo krivicu zbog novonastalog problema ”, rekao je Slobodan Đurković, direktor JKP „Bogatić“.

Služba komunalnog preduzeća će dva puta nedeljno prazniti kontejnere (prema sadašnjem planu JKP utorkom i petkom), a sva domaćinstva u oba sela potpisaće ugovore sa JKP „Bogatić“ i mesečno za usluge odnošenja smeća plaćati naknadu sa obračunatim porezom.

“Cena usluga za odnošenje smeća je na nivou sa cenom u Bogatiću. Mesečni iznos je 275 dinara sa porezom.  Za privredne subjekte cena je 10 ili 22 dinara po metru kvadratnom, u zavisnosti od kategorizacije prema cenovniku JKP Bogatić”, rekao je Slobodan Đurković, direktor JKP Bogatić.

JKP će u mesnim zajednicama u Belotiću i Metkoviću sklopiti ugovore sa domaćinstvima i privrednicima, odnosno sa korisnicima komunalnih usluga. Kao i u Bogatiću, komunalne usluge odnošenja smeća fakturisaće se dvomesečno - dodao je Đurković.

N.Isaković 

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH