ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

07.04.2015 Postavljeni kontejneri u Belotiću i Metkoviću

U  Belotiću i Mačvanskom Metkoviću radnici JKP „Bogatić“ postavili su 36 plastičnih i metalnih kontejnera za odlaganje smeća. Po ulicama u Belotiću raspoređeno je  22 kontejnera, a u  Mačvanskom Metkoviću 14. Na kontejnerima su istaknuta  upustva koji otpad nije za odlaganje.

“Problem sa viškom otpada nastao je nakon realizacije projekta Unapređenje upravljanja otpadom u opštinama Bogatić i Vladimirci u okviru kojeg su zatvorene divlje deponije u Metkoviću i Belotiću.  Postavljanjem kontejnera u ovim mesnim zajednicama, pokušavamo da rešimo problem. Sredstva za kupovinu kontejnera izdvojena su iz budžeta JKP-a i Opštine Bogatić. Mi ne osećamo krivicu zbog novonastalog problema ”, rekao je Slobodan Đurković, direktor JKP „Bogatić“.

Služba komunalnog preduzeća će dva puta nedeljno prazniti kontejnere (prema sadašnjem planu JKP utorkom i petkom), a sva domaćinstva u oba sela potpisaće ugovore sa JKP „Bogatić“ i mesečno za usluge odnošenja smeća plaćati naknadu sa obračunatim porezom.

“Cena usluga za odnošenje smeća je na nivou sa cenom u Bogatiću. Mesečni iznos je 275 dinara sa porezom.  Za privredne subjekte cena je 10 ili 22 dinara po metru kvadratnom, u zavisnosti od kategorizacije prema cenovniku JKP Bogatić”, rekao je Slobodan Đurković, direktor JKP Bogatić.

JKP će u mesnim zajednicama u Belotiću i Metkoviću sklopiti ugovore sa domaćinstvima i privrednicima, odnosno sa korisnicima komunalnih usluga. Kao i u Bogatiću, komunalne usluge odnošenja smeća fakturisaće se dvomesečno - dodao je Đurković.

N.Isaković 

 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...
 
VRH