ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

04.09.2015 Dani polja kukuruza u Bogatiću

Tradicionalni dani polja kukuruza i soje održani su u Bogatiću, u organizaciji Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Šabac. Na oglednim parcelama predstavljeni su hibridi domaćih semenskih kuća: Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, Institut za kukuruz Zemun Polje  i AS hibridi. U prisustvu poljoprivrednih proizvođača iz Mačve, skup je otvorila Svetlana Zlatarić, savetodavac u PSSS Šabac.

„Ovogodišnja suša umanjiće prinos ratarskih kultura u proseku 50%, na parcelama gde nisu primenjivane sve agrotehničke mere“, istakla je Svetlana Zlatarić.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, predstavio je 12 hibrida  iz 4 grupe zrenja: 300, 400, 500 i 600, među njima i nove sorte.

„Hibridi su dobro podneli sušu, naročito na oranicama Mačve, Azbukovice, Jadra i Bačke“, istakao je Mladen Ignjatović, stručni savetnik Novosadskog instituta.

"Na oglednim poljima, pored starih, predstavljene su i dve nove sorte kukuruza AS hibrida. Svi oni su dobro podneli sušu", rekao je Ivan Baštovanović, stručni savetik - AS hibridi.

Stari i novi hibridi Instituta za kukuruz Zemun Polje, dobro su se prilagodili sušnom periodu.

Poljoprivredni proizvođači imali su priliku da vide i 20 sorti soje nulte grupe Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i tri sorte Instututa za kukuruz Zemun Polje.

Proizvođači koji su primenili sve agrotehničke mere, imaće dobar prinos, a oni koji su se uzdali u vremenske prilike, mogu očekivati znatno manji prinos, opšti je zaključak poljoprivrednih stručnjaka.

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH