ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

27.10.2015 U Bogatiću i Glušcima, započet serijal predavanja u okviru projekta: “Sto škola za detinjstvo bez bola”

Najmlađi korisnici savremenih tehnologija, interneta i društvenih mreža, izloženi su najvećim opsanostima koje vrebaju od pedofila i trgovaca belim robljem.

“Nekada su se krili u školskim dvorištima, po ulicama i kafićima, a danas imaju privilegiju da potencijalne žrtve traže na internetu, skoro uvek sa lažnim identitetom”, upozorava Vlada Arsić,  dugogodišnji urednik i novinar brojnih novina i časopisa i autor dve zapažene knjige, koje se upravo bave Internet predatorima i drugim vrstama nasilnika.

U okviru projekta “Sto škola za detinjstvo bez bola”, Arsić je moderator i predavač na  tribinama koje se organizuju  u osnovnim školama širom Srbije, a svoje bogato iskustvo, stečeno kroz razgovore sa žrtvama ove vrste kriminala, podelio je i sa učenicima osnovnih  škola  “Cvetin Brkić” u Glušcima i “Mika Mitrović” u Bogatiću.

“Zbog učestalih nemilih događaja u Srbiji, u kojima su žrtve deca, naša je obaveza da upozorimo na opasnosti za koje nisu svesni i damo savete kako da ih prepoznaju. U svojim knjigama “Armagedon” i “Izgubljene u magli”, istraživao sam i pisao o problemima trgovine ljudima i prinudne prostitucije u Srbiji, načinu vrbovanja žrtava i kriminalnoj delatnosti, koja sve više dobija maha i na našim prostorima”, rekao je Vlada Arsić.

Cilj projekta je zaštita i bezbednost dece na Internetu, odnosno upoznavanje korisnika sa opasnostima koje ih vrebaju na društvenim mrežama. Biblioteka “Janko Veselinović” u Bogatiću, prepoznala je značaj edukacije najmlađih i nastavila saradnju sa Arsićem, koja je započeta promocijama njegovih knjiga u Bogatiću.

Projekat  koji realizuje Centar za edukaciju i prevenciju socijalne patologije "Dorotej" iz Beograda, započet je  u maju  2015. godine, traje godinu dana, a sprovodi  se u  sto škola, na teritoriji Mačvanskog, Kolubarskog, Zlatiborskog i Pomoravskog okruga. Finansira se sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i komunikacija, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete.

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH