ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

25.09.2015 „Čep za hendikep“ – akcija Učeničkog parlamenta Mačvanske srednje škole u Bogatiću

Učenici Mačvanske srednje škole, nastavili su sa sprovođenjem akcije „Čep za hendikep“, koju je pokrenulo Udruženje paraplegičara Banata. Ova humana akcija srednje škole u Bogatiću, sprovodi se već godinu i po dana, sa ciljem pomoći osobama sa invaliditetom u nabavci neophodnih pomagala.

 

Akcija ima i ekološki karakter, jer se sakupljeni čepovi od lekova u bočicama, bezalkoholnih pića, kućne hemije, kozmetičkih proizvoda , flaširane vode i druge ambalaže, nose na reciklažu. Sva prikupljena novčana sredstva od prodaje čepova, namenjena su kupovini  kolica, hodalica i drugih neophodnih pomagala za paraplegičare. Za kupovinu samo jednih invalidskih kolica potrebno je šest tona čepova, a 400 plastičnih zatvarača potrebno je za jedan kilogram.

 

Zajednička akcija na nivou cele države, sprovodi se u saradnji sa ovlašćenim institucijama, a počiva na osnovnim principima humanosti i solidarnosti.

 

Učenici Mačvanske srednje škole su na kreativan način uputili univerzalnu poruku svim građanima, koja se „krije“ u stihovima pesme „Sadi drvo“ - Jove Jovanovića Zmaja:

„Gde god nađeš zgodna mesta

tu drvo posadi!

A drvo je blagodarno

pa će da nagradi,

nagradiće izobiljem

hlada, ploda svog,

nagradiće bilo tebe

bilo brata tvog.“

Njihov moto akcije je parafraza stiha: „Gde god nađeš prazan čep, a ti ga ubaci“.

„ Pomažemo osobama sa invaliditetom u nabavci neophodnih pomagala i čistimo našu zemlju od opasnog plastičnog otpada. Na delu su i humanost i saosećanje sa drugima. Uključeni su svi zaposleni i određen broj učenika. Sa željom da podignemo svest svih, učenici parlamentarci, ovih dana obilaze sva odeljenja od I- IV razreda i prigodnim rečima ih podstiču, da svi postanemo deo velike porodice - „Čep za hendikep“, rekla je Jasmina Živanović, pedagog u Mačvanskoj srednjoj školi.

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH