ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

01.12.2015 Završen ciklus radionica projekta „Škola za roditelje“

U Bogatiću je završen ciklus četvoromesečnih radionica u okviru  projekta „Škola za roditelje“, Udruženja građana „Mačvanska mreža“ iz Bogatića. Edukativne radionice vodile su dr Milena Martinović, psihijatar i Snežana Laslo, psiholog. Krajnji rezultat programa je unapređenje vaspitne funkcije roditelja, povećanje osetljivosti za potrebe dece i unapređenje komunikacije na relaciji roditelj-dete. Na ovaj način 16 porodica u Bogatiću, dobile su šansu da bolje funkcionišu, jer je Školu redovno pohađalo 16  polaznika,  koji su dobili prigodna uverenja o savladanom programu.

„Predavanja su mi pomogla da steknem nova iskustva vezana za vaspitanje dece“, rekla je Ljiljana Jurišić, polaznica Škole.

„Ovaj program ima preventivni karakter i može biti od velike pomoći budućim roditeljima. Tokom ovih par meseci, navikli smo se jedni na druge, lepo upoznali, videli da i druge roditelje more iste brige kao i nas  i sada nam je žao što je druženje završeno", napomenula je dr Milena Martinović, psihijatar, iznoseći zajednički stav polaznika.

Radionice su bile od velike koristi i budućim roditeljima, koji su stekli nova iskustva i razvili svest o roditeljstvu.

“Mi koji tek planiramo porodicu, iskustva roditelja i predavača nam mnogo znače”, istakao je Bojan Davidović, polaznik Škole.

„Najveća dobit ovog programa krije se u razmeni iskustava u vaspitavanju dece i činjenici da su se polaznici zbližili i stekli nova znanja za hvatanje u koštac sa svakodnevnim brigama u podizanju dece“, naglasila je Snežana Laslo, ostavljajući mogućnost za formiranje nove grupe polaznika već od proleća, jer je potreba za ovim vidom podrške roditeljima ogromna. Projekat je sufinansirajući, a deo sredstava obezbedila je  lokalna samouprava.

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...
 
VRH