ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

06.12.2015 Dragan Petrović, dobitnik nagrade za najbolju mušku ulogu na Festivalu omladinskih scena

Zvanično je spuštena zavesa na  sedmi Festival omladinskih scena, koji  je održan u Beloj Palanci, od 28. novembra do 5. decembra.   Mladi glumci iz Bogatića, nastupili su među sedam najboljih omladinskih trupa iz cele Srbije. Prestižna nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu na festivalu, otišla je u ruke Dragana Petrovića, za ulogu Roberta u predstavi “Boing Boing”, rediteljke Ivane Terzić.

Od tridesetak prijavljenih, selektor Ivica Klemenc, uvrstio je predstavu naših omladinaca  u konkurenciji sa vršnjacima iz Novog Sada, Niša, Šapca, Smederevske Palanke, Bečeja i Bele Palanke.

U sastavu stručnog žirija, bila su poznata imena srpskog glumišta: Irfan Mensur, Ljiljana Lašić i Kalina Kovačević.

Nagrada za najbolju predstavu na FOS-u, prema ocenama stručnog žirija i publike, pripala je mladim Bečejcima  za predstavu  “Ćelava pevačica”. Priznanje za najbolju glavnu žensku ulogu, pripalo je Simonidi Mandić iz Bečeja, za ulogu Gospođe Smit u istoj predstavi.

Prestižni Festival omladinskih scena u Beloj Palanci, tradicionalno okuplja najbolje mlade glumce iz cele Srbije, uzrasta od 15 do 35 godina. Održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Opštine Bela Palanka.

Glumačke nagrade na najznačajnijim pozorišnim festivalima, dodeljene od strane najeminentnijih imena srpskog glumišta, predstavljaju krunu dugogodšnjeg uspešnog rada omladinske scene Pozorišta “Janko Veselinović” iz Bogatića.

 

 

 

 

 

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.

Dodela nagrada mladim glumcima na FOS u Beloj Palanci 2015.http://www.macvainfo.rs/ - https://www.facebook.com/macva.info

Posted by Mačva-Info Bogatić on Monday, 7 December 2015
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...
 
VRH