ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

13.02.2016 Balkanski ritmovi bubnjara u Bogatiću

Dragoljub Đuričić sa svojom perkusionističkom grupom "Balkanska lavina", sinoć je održao   koncert u sali Doma kulture u Bogatiću. Publika je uživala  u umetničko scenskom performansu i poznatim balkanskim ritmovima. Koncert bubnjara spaja ljude različitih energija u jednu i nije usmeren samo na prikaz umeća i veštine izvođača, nego usmerava na sam izvor energije – na bubanj i suštinu koju on sa sobom nosi.

"Balkanska lavina je jedan fenomen svojstven svim nacijama na Balkanu. Nas ovde vezuju isti problemi i sudbine. Lavina simbolično predstavlja jednu jedinstvenu pozitivnu energiju, koja nas sve objedinjuje. Rok bendovi i bubnjari, nekada su bili vezivno tkivo svih naroda na Balkanu, a ja nastojim da tu energiju zadržim i dalje", rekao je Dragoljub Đuričić.

Svirajući bubnjeve, Dragoljub Đuričić,  dospeo je do sastava "Mama Koko" sa kojim je pratio pop pevača Zdravka Čolića na čuvenoj turneji "Putujući zemljotres" 1978. godine, a potom je bio traženi studijski muzičar i član rok sastava "Ju grupa" (Yu), "Leb i sol" i "Kerber".

"Balkanska lavina" okuplja bubnjare iz raznih krajeva Srbije. Nakon četrdeset godina bogate muzičke karijere, Đuričić nastoji da publici ponudi nov doživljaj originalnog muzičkog izraza, jedinstvene energije i univerzalne poruke.

"Beogradski bubnjari su poznati u celom svetu. Na mojim koncertima učestvuje čitava plejada naših poznatih bubnjara: Igor Malešević, Lav Bratuš, Peđa Milutinović, Kepa Stojanović, Garat Vitijan, Dado Marinković i mnogi drugi", dodao je Đuričić.

"Bogatiću su potrebni ovakvi koncerti, a ja ću se kao menadžer i producent potruditi da ih u budućnosti bude više. Za to će biti potrebna i podrška lokalne samouprave, baš kao što smo je imali i sada", rekao je organizator koncerta Ivan Stančetić, estradni menadžer i producent iz Bogatića.

U pauzama koncerta, na sceni je nastupila i Aleksandra Gaga Đokić iz Bogatića, solistkinja na gitari. Ovogodišnja turneja "Balkanske lavine" krenula je iz Bogatića, a koncerti će biti organizovani  u mnogim gradovima Srbije, kao i na tradicionalnoj manifestaciji "Dan bubnjara", koja će se održati u Beogradu 20. februara.

 

N.Isaković

 
 

GRAĐANI REPORTERI

09.10.2019 ДЕЧИЈА АТЛЕТИКА У ДЕЧИЈОЈ НЕДЕЉИ

У оквиру Дечије недеље 9. октобра Спортско удружење “Атлетика Богатић”, сарадник Одбора за веронауку Епархије шабачке, ученицима ОШ “Јован Цвијић” ...

30.09.2019 Dragan Bohnec vicešampion Srbije

U Kruševcu je prethodne subote održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire i na njemu je Dragan Bohnec uspeo da osvoji ...

27.09.2019 КРСТОВДАН У КЛЕЊУ

Hа празник Воздвиженија Часног Крста - Крстовдан, предвођени својим вероучитељима, ученици ОШ “Лаза К. Лазаревић” у Клењу посетили су храм ...
 
VRH