ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

07.10.2015 Otvoreni XIV Pozorišni dani „Milivoje Martinović-Martin“

U sali Doma kulture u Bogatiću, svečano su otvoreni Pozorišni dani „Milivoje Martinović-Martin“.Organizator tradicionalne manifestacije je Kulturno-obrazovni centar, pokrovitelj Opština Bogatić, a domaćin Pozorište „Janko Veselinović“, koje obeležava 65 godina postojanja. Tim povodom, uručene su zahvalnice svima koji su dali doprinos radu pozorišta proteklih godina. Pozdravnu besedu održao je Dragan Martinović, akademski slikar , sin jednog od osnivača, glumca i reditelja Amaterskog pozorišta „Janko Veselinovic“, po kome ova manifestacija i nosi ime.

“Predlažem da se ustanovi nagrada za najboljeg mladog glumca, jer će to oni pamtiti ceo život.  Na njima je da nastave bogatu tradiciju pozorišnog amaterizma”, rekao je u svom obraćanju Dragan Martinović i pomenuo sve one koji su svojim radom u Bogatinskom pozorištu, doprineli da pozorišna magija uspešno traje punih 65 godina.

Pozorišni dani otvoreni su predstavom „Ljubavno pismo“ Kulturnog centra iz Kule, u režiji Dragana Ostojića, a po tekstu Koste Trifkovića. Komedija prikazuje mentalitet srpskog građanskog društva u 19. veku, život običnih ljudi, sa njihovim malim strastima i manama. Necenzurisani tekst strogog kritičara, kakav je Trifković, glumci iz Kule interpretirali su na duhovit način, kroz mnoštvo komičnih situacija, na opšte zadovoljstvo publike. 

Ovogodišnji žiri  je u sastavu: Aleksandar Volić, dramski pedagog i reditelj, Ninko Kovačević, glumac Pozorišta “Janko Veselinović” i Ivana Terzić, profesionalna glumica. Nagradu za glumca večeri, dobio je Kamenko Bertić.

“Žiri je imao težak zadatak. Ceo ansambl bio je  izjednačen i ne bi pogrešili da smo bilo kome dali ovu nagradu”, rekao je Ninko Kovačević, glumac Pozorišta “Janko Veselinović” iz Bogatića i član žirija.

“U Bogatiću se uvek osećamo kao kod kuće. Naša pozorišta počivaju na dugogodišnjoj saradnji i velikim prijateljstvima”, rekao je Kamenko Bertić, glumac i direktor KC Kula.

Na ovogodišnjem festivalu, biće predstavljena najbolja ostvarenja pozorišnog amaterizma u Srbiji. Ljubitelji pozorišne umetnosti uživaće u još sedam predstava, amaterskih pozorišta iz: Jagodine, Loznice, Kruščića, Smederevske Palanke, Velike Plane, Uba i Šapca. Od ove godine, ustanovljene su i nagrade za najbolje glavne i epizodne, muške i ženske uloge. 

Pozorišni dani trajaće do 13. oktobra, početak svih predstava je u 20h, a ulaz je slobodan.

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

04.12.2019 ВАВЕДЕЊЕ У БОГАТИЋУ

Традиционално и ове као и претходних година на празник Ваведења Пресвете Богородице, Богородица нас је окупила на Светој Литургији у ...

01.12.2019 ПРВО ПРИЧЕШЋЕ У БОЖИЋНОМ ПОСТУ

Првог децембра, на дан светих мученика Платона, Романа и Варула, у храму Рођења Пресвете Богородице са почетком у 8 часова ...

09.10.2019 ДЕЧИЈА АТЛЕТИКА У ДЕЧИЈОЈ НЕДЕЉИ

У оквиру Дечије недеље 9. октобра Спортско удружење “Атлетика Богатић”, сарадник Одбора за веронауку Епархије шабачке, ученицима ОШ “Јован Цвијић” ...
 
VRH