ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Magazin

08.10.2015 „Heroji“ iz Jagodine, oduševili publiku

Drugog dana manifestacije Pozorišni dani „Milivoje Martinović-Martin“, na repertoaru je bila predstava „Heroji“, Gradskog pozorišta iz Jagodine, po tekstu Predraga Perišića, a u režiji Branislava Nedića. Sala Doma kulture bila je mala da primi sve ljubitelje pozorišne umetnosti.

Priča o izmišljenom događaju za vreme Drugog svetskog rata i  mentalitetu srpskog seljaka, mamila je aplauze iza svake scene.

Zaplet nastaje kad trojica mladih nemačkih vojnika slučajno ostaju iza svoje vojne kolone koja ide ka Africi.  Njih pronalazi tipičan srpski seljak, Radovan, koji se, naravno, protiv Nemaca borio u svim svojim ratovima. Ne znajući šta sa njima, ( jer u pitanju su mobilisana deca, koja ne samo što nisu ispalila ni jedan metak, nego uopšte i ne znaju da se nalaze u Srbiji), Radovan odluči da ih nekako inkorporira, ne samo u svoju porodicu nego i u svoje selo. Zapravo, u selo koje je klasična srpska „nedođija“,  visoko u planinama, zavejana snegom, u koju ne svraćaju ni partizani, ni Nemci.  

Na takvoj dramaturškoj osnovi ređaju se komične dramske situacije i obrti. Iskusni scenarista, kakav je Perišić, vešto je prikazao granicu između srpske gostoljubivosti, ksenofobije, hrabrosti i kukavičluka.

Nagrada za „glumca večeri“, sasvim zasluženo otišla je u ruke Nenada Petrovića, koji je igrao priglupog Radovanovog sina Mihajla. Većina komičnih situacija „vrtela se“ oko ovog lika, kojeg je Petrović „izneo“ do kraja, na opšte zadovoljstvo publike, koja nije štedela dlanove.  

Na daskama Pozorišta „Janko Veselinović“, večeras je na repertoaru predstava „Gospodin Foka“, Pozorišta KUD „Karadžić“ iz Loznice. Početak predstave je u 20 sati, a ulaz je slobodan.

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH